Abel Hoogeveen

Legal Counsel (Tech)

Abel Hoogeveen is werkzaam als Legal Counsel (Tech) bij ICTRecht. Hij houdt zich met name bezig met het stroomlijnen en automatiseren van juridische bedrijfsprocessen. Daarnaast ontwikkelt hij regelmatig software om processen binnen ICTRecht en bij klanten te versnellen.

Abel heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit Leiden en de Vrije Universiteit Amsterdam. Hierbij heeft hij zich met name gespecialiseerd in technologie- en internetrecht, maar ook in het staats- en bestuursrecht. Tijdens de studie heeft Abel freelance werk gedaan op het gebied van softwareontwikkeling, waarbij hij tools heeft ontwikkeld voor app-development en data-analytics.

Door de vaardigheden van Abel op het gebied van recht en technologie is hij breed inzetbaar. Hij is een dossiervreter en kan in korte tijd orde brengen in complexe dossiers. Bij moeilijke technische vraagstukken wordt hij dan ook snel ingeroepen om structuur aan te brengen en de belangrijkste juridische kwesties te destilleren.

Contact
Abel Hoogeveen

Gespecialiseerd in

Over ICTRecht

Onze ambitie is hét juridisch adviesbureau van de Benelux te zijn als het gaat om ICT, privacy en recht. Met een team van meer dan 60 specialisten voorzien we organisaties - vanuit onze kantoren in Amsterdam, Groningen en Brussel - van deskundig en praktisch juridisch advies.

Leer ons kennen

ICTJ_01.2