Home / Nieuws & Blogs / Facebook past na veel kritiek privacy-instellingen aan

Facebook past na veel kritiek privacy-instellingen aan

| 4 juni 2010

Netwerksite Facebook heeft aanpassingen doorgevoerd in haar privacybeleid. De aanpassingen komen na een periode waarin veel kritiek is geuit op Facebook. Zo liet de Artikel 29 werkgroep onlangs aan Facebook weten dat haar privacybeleid niet acceptabel was.

De oprichter van Facebook Mark Zuckerberg licht de aanpassingen toe op het weblog van Facebook.  Met de aanpassingen hoopt Facebook haar gebruikers de volledige controle te geven over hun privacy-instellingen. Voorheen zaten de privacy-opties verspreid binnen de vele instellingen die gebruikers zelf kunnen bepalen.

Wat echter blijft is dat Facebook standaard niet de maximale privacy-instellingen heeft ingeschakeld. Wel wordt na het aanmaken van een account als vijfde stap verwezen naar "Bepalen welke gegevens je deelt".  Nog een doorklik leidt tot de pagina waar staat welke instellingen er aanbevolen worden en dus standaard geselecteerd zijn. Onder meer statusberichten, foto's, familie en relaties worden aan iedereen getoond. Veel gebruikers zullen echter nalaten deze instellingen aan te passen zodat, bewust of onbewust, er alsnog veel privacygevoelige informatie met de wereld wordt gedeeld.