Home / Nieuws & Blogs / Het recht voor startups #startuprecht

Het recht voor startups #startuprecht

| 4 augustus 2014

Augustus is de maand van de startup bij ICTRecht! Terwijl veel mensen vakantie vieren besteden wij aandacht aan jou als beginnende ondernemer. Elke dag bloggen Arnoud Engelfriet en Hugo Atzema over een onderwerp dat relevant kan zijn voor je  business. We bespreken niet alleen juridische regeltjes maar geven ook praktische tips. Lees ons deze maand elke dag voor een spoedcursus ‘recht voor startups’.

Voor startups gelden uiteraard geen andere regels dan voor anderen maar de benadering kan wel anders zijn. Zo is een onderneming in het begin nog flexibel in het onderbrengen van bedrijfsonderdelen. Door in de beginfase een goede jurist in de arm te nemen kunnen veel problemen in de toekomst voorkomen worden. Vraag dan ook niet alleen een set algemene voorwaarden op maar neem de tijd om je  business te bespreken. Een goede jurist denkt mee en ziet weer andere dingen dan jij of je directe omgeving.

Als startup ben je voornamelijk bezig met ondernemen en het benutten van kansen. Regeltjes en juridische procedures worden dan vaak als een last gezien en krijgen weinig aandacht. Toch zal je af en toe vragen hebben. Hoe bescherm ik mijn naam en business-idee? Kan ik contracten online sluiten? Ben ik aansprakelijk op voor mijn gebruikers? Is het al tijd voor een B.V.? Antwoorden op al dit soort vragen komen deze maand aan bod.

Deze maand behandelen we de volgende onderwerpen:

Maandag 4: Inleiding: Het recht voor startups #startuprecht

Dinsdag 5: Welke bedrijfsvorm moet ik kiezen als startup? #startuprecht

Woensdag 6: Ik wil niet aansprakelijk zijn voor wat ik doe! #startuprecht

Donderdag 7: Argh, mijn gebruikers zijn irritant, wat nu? #startuprecht

Vrijdag 8: Een goede geheimhouding #startuprecht

 

Maandag 11: Oh jee, ik verwerk persoonsgegevens! #startuprecht

Dinsdag 12: Hoe krijg ik toestemming onder de privacywet? #startuprecht

Woensdag 13: Wat moet er in mijn privacyverklaring? #startuprecht

Donderdag 14: Wat moet ik met de cookiewet? #startuprecht

Vrijdag 15: Wat is een bewerkersovereenkomst nu weer? #startuprecht

 

Maandag 18: Moet ik bang zijn van auteursrecht? #startuprecht

Dinsdag 19: Wanneer mag ik content scrapen of hergebruiken? #startuprecht

Woensdag 20: Wanneer ben ik aansprakelijk voor mijn gebruikers? #startuprecht

Donderdag 21: Je naam als handelsnaam of merk #startuprecht

Vrijdag 22: Heb ik wat aan een octrooi? #startuprecht

 

Maandag 25: Hoe sluit ik een contract online? #startuprecht

Dinsdag 26: Inhuren van personeel of zzp-ers #startuprecht

Woensdag 27: Ben ik aansprakelijk voor datalekken? #startuprecht

Donderdag 28: Ben ik eigenlijk wel eigenaar van mijn software? #startuprecht

Vrijdag 29: Welke vragen heb jij als startup? #startuprecht

> Lees alle antwoorden in onze factsheet 'Het recht voor startups'