Home / Nieuws & Blogs / ICTarbeidsrecht.nl voor al uw informatie over arbeidsrecht en ICT

ICTarbeidsrecht.nl voor al uw informatie over arbeidsrecht en ICT

| 10 september 2015

Update 2017: al onze themasites zijn weer ondergebracht bij ictrecht.nl. Hier vindt u onze adviezen over webwinkelrecht, ictarbeidsrecht, ictprivacyrecht, securityrecht, cloudrecht, cookierecht, domeinrecht en hostingrecht.

Op webwinkelrecht.nl staat veel informatie die relevant is voor een webwinkelier. Informatie over waar een shop juridisch aan moet voldoen, waar u aan moet denken als u contracten sluit met leveranciers en hoe u bijvoorbeeld om moet gaan met klantendata, is ruimschoots aanwezig.

Een op deze site deels onderbelicht onderwerp is de eigen bedrijfsvoering. En dan met name de arbeidsrechtelijke aspecten. Wie personeel heeft, moet aan veel denken, zeker binnen de ICT. Zijn de arbeidsovereenkomsten in orde, is er een ICTreglement (wat mag een personeelslid allemaal op zijn werklaptop?) mag ik mijn personeel in de gaten houden en mag ik regels stellen aan “social-mediagedrag”, zijn vragen waar u als ondernemer en werkgever goed over na moet denken.

Binnen ICTRecht hebben wij voor deze onderwerpen een aparte site gemaakt, te weten ICTarbeidsrecht.nl. Hier geven wij informatie over arbeidsrechtelijke aspecten en bieden wij uiteraard specifieke diensten aan. Via de weblog wordt regelmatig informatie gegevens over veranderende wetgeving en interessante uitspraken.

Er zijn ook een aantal specifieke generatoren, waarbij u snel en eenvoudig goede documenten kunt maken, zoals arbeidscontracten, ICTreglementen, maar bijvoorbeeld ook een stagecontract en een “bring your own device” reglement. Uiteraard zijn de documenten volledig op maat.