Home / Nieuws & Blogs / ICTRecht nieuwe endorser van Dutch Hosting Provider Association

ICTRecht nieuwe endorser van Dutch Hosting Provider Association

| 16 december 2010

De Dutch Hosting Provider Association (DHPA) heeft met juridisch adviesbureau ICTRecht een nieuwe endorser. De toetreding van dit bureau onderstreept het belang van goed juridisch advies voor hostingproviders. Eerder al sloten Dell, F5 Networks, EMC, Cisco, IBM, Microsoft en Sun Microsystems zich aan bij de DHPA.

Steven Ras, partner van ICTRecht: “Wij zijn verheugd endorser van de DHPA te worden. Bij de professionalisering van de hostingsector hoort ook een gedegen juridische onderbouwing. ICT, internet en telecommunicatie zijn technisch complexe gebieden waar de wet vaak achter de snel veranderende feiten aanloopt. Ons doel als juridisch adviseurs is om ervoor te zorgen dat de ondernemer weet waar hij aan toe is en in gewone taal te horen krijgt wat de wet van hem verlangt.”

Jan Willem des Tombe, voorzitter van de DHPA : “ICTRecht is dé specialist op het gebied van juridische zaken voor hostingproviders. Juridisch advies op dit gebied is geen eenvoudige zaak. Met technische èn juridische kennis kan ICTRecht voor onze leden een belangrijke dienst leveren bij het verbeteren van het imago en de professionaliteit. Wij zien ICTRecht dan ook als een waardevolle endorser voor de DHPA, die zich ten doel stelt om het profiel en de rentabiliteit van de hostingsector te verbeteren.”

Over ICTRecht

ICTRecht is hét juridisch adviesbureau van Nederland als het gaat om ICT en recht. Zij levert deskundig en praktisch juridisch advies over ICT tegen een gunstig tarief: geen tien pagina’s dichtbedrukt juridisch jargon, maar in duidelijke taal een concreet advies waar de ondernemer direct mee aan de slag kan. Haar partners Steven Ras en Arnoud Engelfriet en haar tien juridisch medewerkers beschikken over zowel technische als juridische kennis en denken graag mee over creatieve oplossingen voor internetondernemers. Klanten en partners van ICTRecht zijn onder meer Hostnet, True, Mijnwinkel, TomTom, Mijndomein, Surfnet, Reeleezee en de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie. Meer informatie op ICTRecht.nl.

Over DHPA

De Dutch Hosting Provider Association (DHPA) streeft naar een verdere professionalisering van de hostingsector. Het platform wil het imago en de rentabiliteit van de sector verbeteren. Vooral het mkb-segment van de markt onderkent nog te weinig het strategische belang van hosting. Het gevolg is dat investeringen in serieuze hostinginfrastructuren achterblijven. Daarnaast wil het platform expertise en informatie uitwisselen, aanspreekpunt en spreekbuis zijn voor media, politiek en andere partijen, en een segmentatie in de hostingmarkt tot stand brengen op basis van inhoudelijke argumenten.

Tot de deelnemers van de DHPA behoren: BIT, Bluedome, Cyso Managed Hosting, Denit Hosting Solutions, Getronics, Glidepath, Intermax, Interoute, Leaseweb, IS Interned Services, Multrix, NXS,

Parentix, PINS, Proserve, Rackspace, RDC, SaaSPlaza, Uniserver en WideXS/Ion-IP. De DHPA en haar doelstellingen worden gesteund door onder andere Cisco, Dell, IBM, Microsoft, Mazars, Novell, Sun Microsystems, F5 Networks en VMware. Meer informatie op www.dhpa.nl.