Home / Nieuws & Blogs / JuriBlox: snel, consistent en up-to-date

JuriBlox: snel, consistent en up-to-date

| 16 september 2015

Veel juridische documenten zijn standaardwerk. Slechts een klein deel van alle contracten en andere documenten behoeven de aandacht van een jurist gespecialiseerd op het betreffende rechtsgebied. Vanuit die optiek bieden wij al geruime tijd juridische generatoren aan op ictrecht.nl. Middels deze generatoren is het mogelijk om – zonder tussenkomst van een jurist – een juridisch document op te stellen door een aantal gemakkelijke vragen te beantwoorden. Deze generatoren bevatten de meest gangbare clausules waarmee een correct document kan worden opgesteld dat toegespitst is op uw situatie. Niet alleen voor afnemers is een dergelijke generator interessant, ook voor (bedrijfs)juristen en inkoopmedewerkers is standaardisatie belangrijk. Dit levert meer productiviteit, consistentie en efficiëntie op. Dit heeft ons ertoe gezet om de techniek achter de generatoren van ictrecht.nl beschikbaar te stellen middels de online dienst JuriBlox!

Van generator naar contractmanagement
Al sinds de lancering van de generatoren op ictrecht.nl hebben we gemerkt dat er veel aandacht is voor deze gemakkelijk online tool voor het maken van (juridische) documenten. Dat heeft ons geprikkeld om de tool te verbeteren en meer functionaliteiten toe te voegen.

Aangezien veel juristen en inkoopafdelingen de meeste tijd kwijt zijn met het opstellen van standaarddocumenten en daardoor minder tijd hebben voor de specialistische vraagstukken en documenten, hebben de we techniek achter de generatoren doorontwikkeld tot een volwaardig systeem. Een systeem – met de naam JuriBlox – dat ook gebruikt kan worden door de zelfstandige jurist, door advocatenkantoren en door inkoopafdelingen van een onderneming.JuriBlox Middels JuriBlox is het mogelijk om sjablonen samen te stellen waarbij clausules worden aangepast op basis van antwoorden die gebruikers via een eenvoudige webinterface geven. Zo kunt u uw collega’s of klanten zelf documenten laten maken op basis van sjablonen die voldoen aan uw kwaliteitseisen. Het systeem biedt u een fors aantal standaardsjablonen, die kunnen worden aangepast door specifieke bepalingen ‘on-the-fly’ in te voegen vanuit de juridische database, waarna deze vervolgens kunnen worden opgeslagen.

Alerts
Doordat de sjablonen en documenten zijn opgebouwd uit clausules uit de juridische database van JuriBlox, kunnen bestaande documenten tevens volautomatisch worden gewijzigd door enkel een clausule uit de juridische database te wijzigen (bijvoorbeeld als het gevolg van gewijzigde wetgeving). Middels een ‘alert’ dat wordt gegeven op het moment dat een document verouderd is, kunt u zien of het document een update verdient. Op deze wijze kunnen uw medewerkers of klanten worden voorzien van up-to-date documenten, zonder dat u hier veel tijd mee kwijt bent. Met JuriBlox houdt u als (bedrijfs)jurist of inkoopmedewerker dus grip op uw bestaande modellen.

Nog meer grip krijgt u met de mogelijkheid om belangrijke data – zoals een verloopdatum in een overeenkomst – bij het betreffende document te plaatsen. Tijdig voordat deze datum nadert, wordt u op de hoogte gebracht van het verlopen van de overeenkomst. Hierdoor kunt u uw klant voorzien van advies over verlenging of opzegging van de overeenkomst.

Tal van mogelijkheden
De eerdergenoemde mogelijkheden zijn slechts enkele van de vele opties die het systeem biedt. Daarnaast vindt u in ieder geval de volgende mogelijkheden in JuriBlox (afhankelijk van uw abonnement):

Document opstellen
Stel standaarddocumenten op in enkele minuten op met behulp van een interactieve vragenlijst.

Documentbeheer
Beschik over al uw juridische documenten en die van uw klanten op één plek. Vind daarnaast alle documenten gemakkelijk terug met de geavanceerde zoekmachine.

Alert service
Ontvang een alert zodra de einddatum van een document dreigt te verlopen en zorg ervoor dat alle documenten up-to-date blijven.

Documenten in eigen huisstijl
Voeg de huisstijl van uw bedrijf of dat van uw klanten toe aan het document.

Keuze uit standaarddocument(en)
Maak een keuze uit de lijst van beschikbare standaarddocumenten. Na selectie kunt u deze standaarddocumenten onbeperkt samenstellen voor u of uw klant.

Eigen documenten gebruiken
Indien u eigen documenten wilt standaardiseren kunt u deze door JuriBlox laten importeren. Dit biedt u de mogelijkheid uw eigen documenten sneller en efficiënter te verwerken.

Eigen sjablonen maken
Vind alle benodigde bepalingen met de geavanceerde zoekmachine op basis van juridische geïndexeerde tags. Stel daarnaast sjablonen samen aan de hand van onze uitgebreide juridische database en de handige drag-and-drop functionaliteit.

Eigen juridische database
Creëer een uitgebreide juridische database o.b.v. bepalingen uit uw eigen rechtsgebied. Dit biedt u de mogelijkheid gemakkelijk standaarddocumenten samen te stellen waardoor u sneller, efficiënter en consistenter te werk kunt gaan. Copy-pasten uit andere documenten is niet langer nodig!

Probeer JuriBlox zelf!
Bij afname van het systeem krijgt u een eigen online omgeving waarin u de documenten kunt samenstellen en beheren. Afhankelijk van de gewenste functionaliteiten kunnen verschillende abonnementen worden afgenomen. Daarnaast kunt u – tegen vergoeding – gebruik maken van reeds bestaande sjablonen van JuriBlox.

JuriBlox zal begin oktober beschikbaar worden gesteld op www.juriblox.nl. Indien u interesse heeft in de mogelijkheden of een demo dan kunt u contact opnemen met Niels Winters via n.winters@juriblox.nl of 020 - 229 33 45.