Home / Nieuws & Blogs / Maak een bewerkersovereenkomst op maat met onze nieuwste generator

Maak een bewerkersovereenkomst op maat met onze nieuwste generator

| 21 februari 2013

Slaat u persoonlijke gegevens op voor anderen? Of laat u juist een ander werken met persoonsgegevens van uw klanten? Dan bent u wettelijk verplicht uw relatie contractueel te regelen met een bewerkersovereenkomst. En hier zit u sneller aan dan u denkt: of u nu een online boekhoudpakket aanbiedt, nieuwsbrieven laat versturen, uw klantenadministratie uitbesteedt of simpelweg gegevens in de cloud opslaat, in al die gevallen is sprake van 'bewerken'. Maar gelukkig is dit snel te regelen met onze bewerkersovereenkomstgenerator.

Een bewerkersovereenkomst is wettelijk verplicht wanneer een partij het verwerken van persoonsgegevens bij een andere partij wil uitbesteden. Met deze overeenkomst leggen partijen vast voor welke doeleinden de gegevens mogen worden verwerkt, welke beveiligingsmaatregelen moeten worden genomen, welke vormen van toezicht de eigenaar van de gegevens mag uitoefenen en hoe het zit met de onderlinge aansprakelijkheid.

Met onze bewerkersovereenkomstgenerator maakt u voor slechts 45 euro een bewerkersovereenkomst op maat voor uw situatie. U kunt hier regelen:

  • Wat de bewerker mag doen met de gegevens
  • Welke beveiligingsmaatregelen de bewerker moet nemen
  • Of er een meldplicht is voor data- of beveiligingslekken
  • Wanneer de verantwoordelijke een audit mag uitvoeren
  • Wie handelt inzage- en correctieverzoeken af?
  • Of er een boete moet worden betaald bij schendingen van de overeenkomst
  • Hoe aansprakelijkheid moet worden beperkt (als dat gewenst is)

Het document kan als maatwerkcontract worden geleverd, als bijlage bij uw algemene voorwaarden of andere contracten, of als standaarddocument dat u voor al uw klanten of leveranciers kunt inzetten.

Het doorlopen van de vragen is gratis. Daarna betaalt u online (ideal, creditcard, Paypal) en ontvangt u een document dat u zelf in Word verder kunt gebruiken. U kunt ook het document op factuur bestellen.

Maak nu uw bewerkersovereenkomst!