Home / Nieuws & Blogs / Terugblik Webwinkel Vakdagen

Terugblik Webwinkel Vakdagen

| 25 januari 2013

De Webwinkel Vakdagen zitten er weer op. Twee dagen lang was de Jaarbeurs in Utrecht het decor van de beurs rondom e-commerce. Uiteraard ontbraken ICTRecht en Webwinkelrecht niet. Bij onze stand hebben we vele mensen van juridisch advies voorzien op allerlei verschillende gebieden.

Bij de startende webwinkeliers vielen onze generatoren in de smaak. Bij de stand deelden wij een aantrekkelijke korting uit, ter promotie van de generatoren. Algemene vragen over voorwaarden, privacy, veiligheid en wettelijke eisen aan een webwinkel kwamen veelvuldig aan bod.

De creatieve ideeën van de bezoekers waren er in overvloed. Ondanks de crisis willen veel mensen zich in de e-commerce branche storten, soms onbewust van de gevaren. Bezoekers reageerden verbaasd op de vraag of ze iets geregeld hadden met hun hoster in het geval dat de hoster failliet zou gaan. Niet geheel ondenkbaar in deze tijd.

Niet alleen webwinkeliers kwamen vragen stellen. Ook hosters, developers, leveranciers en marketeers kwamen langs om vragen te stellen en advies in te winnen.

Naast het advies bij de stand hebben wij twee lezingen gegeven over de nieuwe Europese consumentenrechtrichtlijn en over veel gemaakte juridische fouten van en door webshops. De volle zalen toonden aan dat ondernemers, naast de commerciële aspecten, zeker ook oog hebben voor de juridische aspecten van de webshops.

Wij kijken terug op twee geslaagde beursdagen, gevuld met interessante en boeiende gesprekken met creatieve ondernemers. Heeft u nog vragen of wilt u advies inwinnen? Neem vrijblijvend contact met ons op.