Home / Nieuws & Blogs / WWVD 2010: een groot succes!

WWVD 2010: een groot succes!

29 januari 2010

Ook dit jaar was ICTRecht weer aanwezig op de Webwinkel Vakdagen, die op 20 en 21 januari werden gehouden in de Jaarbeurs Utrecht. Niet alleen voor de organisatie, maar ook voor ICTRecht was deze 4e editie van de Webwinkel Vakdagen een groot succes. Een recordaantal bezoekers (ruim 7000!) waren dit jaar afgereisd naar Utrecht, wat ook duidelijk op de stand van ICTRecht te merken was. Dat ICTRecht bovendien het enige juridisch adviesbureau was dat aanwezig was op de beurs, maakte dat wij op een groot aantal juridische vragen en veel belangstelling konden rekenen.

Niet alleen kwamen veel (startende) webwinkeliers met juridische vragen bij ons langs op de stand, ook vonden veel bestaande relaties het leuk om eens alle gezichten achter ICTRecht te kunnen zien. Zelfs andere standhouders kwamen nog even langs voor een juridische vraag.

‘Hot items’ waren met name de algemene voorwaarden en overige verplichtingen van webwinkeliers. Ook werden er veel vragen gesteld over domeinnamen en domeinnaamgeschillen. Daarnaast kwamen er veel ondernemers langs met ideeën voor nieuwe projecten die ook daar graag de juridische kant goed voor geregeld willen hebben.

Tijdens deze dagen hebben wij het nieuwste project van ICTRecht aan het publiek geïntroduceerd: het Online Mediation platform. Via dit platform kunnen webwinkeliers bij klachten van consumenten eerst gezamenlijk tot een goede oplossing proberen te komen. Mocht dit niet lukken, dan heeft de webwinkelier de mogelijkheid een juridisch adviseur in te roepen, die helpt bij het oplossen van het geschil. Op deze manier kan zonder de relatie tussen webwinkelier en consument te verstoren, ook in de voor de webwinkelier meer complexe gevallen een oplossing gevonden worden.

Wij zijn erg enthousiast over het Online-Mediation platform en op de beurs waren de reacties van de bezoekers ook zeer positief. We hopen dat het een groot succes wordt.

Al met al waren ook dit jaar de Webwinkel Vakdagen voor ons weer meer dan de moeite waard en zeggen wij alvast: tot volgend jaar!

Sara Biersteker en Veerle van Druenen

Hieronder nog een sfeerimpressie van de  beurs!