Functionaris Gegevensbescherming 

Een Functionaris Gegevensbescherming (FG) – ook wel Data Protection Officer (DPO) genoemd – ziet binnen een organisatie toe op de omgang met persoonsgegevens. Onze FG's helpen jouw organisatie. 

Onze mogelijkhedenVraag informatie aan

Een Functionaris Gegevensbescherming nodig? 

Wij bekleden de functie van FG voor uiteenlopende organisaties. Denk aan onderwijsinstanties, zorgpartijen, marketingbureaus, ICT-dienstverleners, e-commercebedrijven maar ook de overheid. Ben je op zoek naar een FG? Deze rol kunnen wij vervullen.

Neem contact met ons op
ICTRECHT Illustratie 2 vrouwen - Oker RGB

Deze werkzaamheden kan onze FG voor jou oppakken

Uiteenlopende privacyvraagstukken kunnen aan de FG worden voorgelegd. Denk bijvoorbeeld aan de volgende werkzaamheden:

  • Adviseren over en toezien op compliance met de Algemene verordening gegevensbescherming
  • Het inrichten van en toezicht houden op het verwerkingsregister
  • Adviseren bij Data Protection Impact Assessments
  • Opstellen, onderhandelen en sluiten van verwerkersovereenkomsten
  • Opstellen en reviewen van privacydocumenten
  • Ondersteunen bij datalekken
  • Ondersteunen bij het afhandelen van verzoeken van betrokkenen
  • Zorgen voor interne bewustwording
  • Communiceren met de Autoriteit Persoonsgegevens

Kies een FG die past bij jouw organisatie

Het is niet altijd nodig om een FG een fulltime dienstverband aan te bieden. Vaak heeft de FG nog een andere functie binnen de organisatie. In overleg met jouw organisatie kunnen wij een inschatting maken van het aantal uur dat een FG nodig is. Wij bieden verschillende mogelijkheden om de functie van FG in te vullen.

ICTRECHT iconen okergeel 2022 RGB_Specialisten

1. FG inhuren

Heeft jouw organisatie een FG nodig? Dan zijn onze professionals een uitkomst. Met een FG zorg je ervoor dat jouw bedrijf altijd over de juiste expertise beschikt en  privacy binnen de organisatie wordt gewaarborgd.

 

 

ICTRECHT iconen okergeel 2022 RGB_Vraag

2. Extra support voor jouw interne FG

Is er binnen jouw organisatie al een FG aangesteld, maar is er behoefte aan extra support op het gebied van privacy? Wij bieden jouw FG de mogelijkheid om met ons te sparren over privacyvraagstukken en je kunt natuurlijk allerlei werkzaamheden door ons laten uitvoeren. Wij kunnen ook als Privacy Officer voor jouw FG fungeren. Lees meer.

“De medewerkers van ICTRecht die ons direct adviseren voelen als collega’s, ze kennen onze organisatie, ze kennen onze ambities, ze kennen de markt, ze kennen de klanten en dat maakt dat ze het juiste juridische advies kunnen geven op het juiste moment.”

kegalogo2

Onze privacyspecialisten

Maak kennis met onze privacyspecialisten. Zij kunnen de rol van Functionaris Gegevensbescherming voor jouw organisatie vervullen.

Meer informatie ontvangen?

Laat een bericht achter via het formulier voor meer informatie. Een van onze juridisch adviseurs neemt dan contact met je op.

Wanneer je een aanvraag bij ons doet, volgt altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek: telefonisch, bij ons op kantoor of bij jou op locatie.

Laat je gegevens achter