Functionaris Gegevensbescherming 

Een Functionaris Gegevensbescherming (FG) – ook wel Data Protection Officer (DPO) of Privacy Officer genoemd – ziet binnen een organisatie toe op de omgang met persoons-gegevens. Is er binnen uw organisatie behoefte aan een FG? ICTRecht kan de rol van FG voor uw organisatie vervullen.

Vraag informatie aan

Een Functionaris Gegevensbescherming (FG) inhuren?

ICTRecht kan de rol van FG voor uw organisatie vervullen en u ontzorgen op het gebied van privacy. Zo ondersteunt ICTRecht uw organisatie bij uiteenlopende privacyvraagstukken en het gebruik van persoonsgegevens.

In de rol van FG kunnen onze privacy juristen onder andere de volgende taken voor u uitvoeren: het creëren van privacybewustzijn binnen uw organisatie, het adviseren en toezien op compliance met de AVG, het reviewen van privacydocumenten en het sluiten van verwerkersovereenkomsten.

Daarnaast is uw externe FG het aanspreekpunt voor zowel de Autoriteit Persoonsgegevens als alle betrokkenen. 

Onze privacy juristen hebben uitgebreide ervaring met het fungeren als FG. Zo zorgen zij ervoor dat uw organisatie voldoet en blijft voldoen aan de relevante privacywetgeving. De privacy juristen van ICTRecht zijn lid van de International Association of Privacy Professionals (IAPP) en Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E). Zo beschikt uw organisatie altijd over up-to-date en gespecialiseerde privacykennis.

Wanneer moet een FG aangesteld worden?

De FG controleert of de organisatie voldoet aan de AVG en andere toepasselijke regelgeving. Vanaf 25 mei 2018 is het aanstellen van een FG in sommige situaties verplicht voor organisaties.

Op basis van de AVG is een organisatie verplicht een FG aan te stellen, wanneer:

  • het gaat om een publieke organisatie of overheidsorgaan/overheidsinstantie.
  • de kerntaak van de organisatie het stelselmatig observeren van betrokkenen op grote schaal is.
  • de organisatie voor haar werkzaamheden hoofdzakelijk belast is met het op grote schaal verwerken van bijzondere persoonsgegevens.

Ook voor organisaties die niet door de AVG verplicht worden een FG aan te stellen, kan het zeer waardevol zijn dit toch te doen. De FG kan voor uw organisatie dan als ‘geweten’ op het gebied van privacy optreden.

Lees meerLees minder

Mogelijkheden vanuit ICTRecht

legaltools

1. FG op afstand

Wij zijn uw virtuele FG en zorgen er op afstand voor dat uw organisatie aan alle relevante regelgeving voldoet. U bent flexibel in het aantal af te nemen uren. Deze FG wordt ingeschreven bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

keten

2. Inhouse FG

Meer behoefte aan inhouse ondersteuning? ICTRecht Detachering vult uw bedrijf aan met een deskundige FG. Zo heeft u altijd de juiste kennis bínnen uw bedrijf. Deze FG wordt ingeschreven bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

advies-big

3. Extra support voor uw interne FG

Heeft u binnen uw organisatie al een FG aangesteld, maar is er behoefte aan extra support op het gebied van de AVG? Wij ondersteunen uw FG.

''ICTRecht combineert deskundigheid met een pragmatische aanpak. Wij konden met het geleverde resultaat direct aan de slag."
 
- Ministerie van Buitenlandse Zaken

Meer informatie ontvangen?

Bel ons voor meer informatie op telefoonnummer: 020 663 1941 (voor ICTRecht Groningen: 050 209 3499). Een bericht achterlaten via het formulier kan ook: een van onze juridisch adviseurs neemt dan contact met u op.

Wanneer u een aanvraag bij ons doet, volgt altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek: telefonisch, bij ons op kantoor of bij u op locatie.

Laat uw gegevens achter