Behaal uw ISO 27001 certificering

ISO 27001 is een wereldwijd erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging. Het behalen van het ISO 27001 certificaat geeft aan dat uw organisatie serieus omgaat met de beveiliging van informatie. Dit straalt vertrouwen uit naar (potentiële) klanten, investeerders en partners. Ook uw ISO 27001 certificering behalen? ICTRecht helpt u!

Vraag info aan Meer over informatiebeveiliging

Waarom een ISO 27001 certificering voor uw organisatie?

In een wereld waarin gegevensbescherming belangrijker is dan ooit, is het ISO 27001 certificaat dé manier om vertrouwen uit te stralen naar belangrijke stakeholders. Controle hebben over de beveiliging van uw informatie is een belangrijke randvoorwaarde om succesvol te zijn als organisatie. Door met de ISO 27001 standaard te werken, krijgt uw organisatie de handvatten om dit op structurele wijze voor elkaar te krijgen. Dit kan u uiteindelijk zelfs een concurrentievoordeel opleveren ten opzichte van organisaties zonder certificaat.

Het hebben van een ISO 27001 certificaat geeft aan dat een onafhankelijke auditor het zogeheten informatiebeveiligings-managementsysteem (ISMS) aantoonbaar werkend heeft bevonden. Dat wil zeggen: er zijn voldoende technische en organisatorische maatregelen getroffen om de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van uw informatie te waarborgen. Een geruststelling voor u, maar dus ook voor uw (potentiële) klanten, investeerders en partners.

Vraag meer info aan

ICTRECHT Illustratie handen schudden - Oker RGB

Wat is ISO 27001?

‘ISO’ staat voor: Internationale Organisatie voor Standaardisatie. Deze organisatie houdt zich bezig met het vaststellen van standaarden voor allerlei verschillende onderwerpen. Eén van deze onderwerpen is informatiebeveiliging, en daarmee komen we uit bij de ISO 27001 standaard. Deze standaard is uitgegroeid tot een van de bekendste normen op het gebied van informatiebeveiliging.

ICTRECHT iconen okergeel 2022 RGB_Checklist

ICTRecht begeleidt ISO-certificeringstrajecten

Onze security specialisten hebben ruime ervaring met het begeleiden van ISO-certificeringstrajecten van idee tot audit. We hebben uiteenlopende informatiebeveiligingsmanagementsystemen (ISMS) opgezet en onderhouden. ICTRecht kan uw organisatie dus op elk gewenst moment in het traject ondersteunen. Wij kunnen bijvoorbeeld de volgende taken voor u oppakken:

 • Uitvoeren van een nulmeting / maturity scan en het doen van aanbevelingen
 • Opzetten en uitvoeren van de roadmap voor de certificering van uw ISMS. Denk hierbij aan o.a.:

  1. Implementeren van technische en organisatorische maatregelen.

  2. Opstellen van verschillende beleidsdocumenten.

  3. Uitvoeren van risicoanalyses en het opleveren van een risicobehandelplan.

  4. Geven van awareness trainingen over informatiebeveiliging binnen uw organisatie.

  5. Uitvoeren van interne audits en het opleveren van interne auditrapportages.

 • Hulp bij het op juiste wijze onderhouden van uw ISMS, het meten van de effectiviteit ervan en certificering.

Vraag meer info aan

Referenties

Tal van organisaties vertrouwen al op onze uitgebreide expertise op het gebied van informatiebeveiliging. Hieronder een greep uit de lijst. 
 

Hulp nodig bij het behalen van uw ISO 27001 certificering?

Laat een bericht achter via het formulier: een van onze security specialisten neemt dan vrijblijvend contact met u op. Liever even bellen? Dat kan via telefoonnummer: 020 663 1941.

Wanneer u een aanvraag bij ons doet, volgt altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek: telefonisch, bij ons op kantoor of bij u op locatie.

Laat uw gegevens achter