Behaal jouw ISO 27001-certificering

ISO 27001 is een wereldwijd erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging. Het behalen van het ISO 27001-certificaat geeft aan dat jouw organisatie serieus omgaat met de beveiliging van informatie. Dit straalt vertrouwen uit naar (potentiële) klanten, investeerders en partners. Ook een ISO 27001-certificering behalen? Wij helpen je! 

Vraag info aan Meer over informatiebeveiliging

Waarom een ISO 27001-certificering voor jouw organisatie?

In een wereld waarin gegevensbescherming belangrijker is dan ooit, is het ISO 27001-certificaat dé manier om vertrouwen uit te stralen naar belangrijke stakeholders. Controle hebben over de beveiliging van informatie is een belangrijke randvoorwaarde om succesvol te zijn als organisatie. Door met de ISO 27001 standaard te werken, krijgt jouw organisatie de handvatten om dit op structurele wijze voor elkaar te krijgen. Dit kan je uiteindelijk zelfs een concurrentievoordeel opleveren ten opzichte van organisaties zonder certificaat.

Het hebben van een ISO 27001-certificaat geeft aan dat een onafhankelijke auditor het zogeheten informatiebeveiligingsmanagementsysteem (ISMS) aantoonbaar werkend heeft bevonden. Dat wil zeggen: er zijn voldoende technische en organisatorische maatregelen getroffen om de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie te waarborgen. Een geruststelling voor jou, maar dus ook voor jouw (potentiële) klanten, investeerders en partners.

Vraag meer info aan

ICTRECHT Illustratie handen schudden - Oker RGB

Wat is ISO 27001?

‘ISO’ staat voor: Internationale Organisatie voor Standaardisatie. Deze organisatie houdt zich bezig met het vaststellen van standaarden voor allerlei verschillende onderwerpen. Eén van deze onderwerpen is informatiebeveiliging en daarmee komen we uit bij de ISO 27001 standaard. Deze standaard is uitgegroeid tot een van de bekendste normen op het gebied van informatiebeveiliging.

ICTRECHT iconen okergeel 2022 RGB_Checklist

Wij begeleiden ISO-certificeringstrajecten

Onze securityspecialisten hebben ruime ervaring met het begeleiden van ISO-certificeringstrajecten van idee tot audit. We hebben uiteenlopende informatiebeveiligingsmanagementsystemen (ISMS) opgezet en onderhouden. Wij kunnen jouw organisatie dus op elk gewenst moment in het traject ondersteunen. De volgende taken kunnen we bijvoorbeeld voor je oppakken:

 • Uitvoeren van een nulmeting / maturity scan en het doen van aanbevelingen
 • Opzetten en uitvoeren van de roadmap voor de certificering van het ISMS. Denk hierbij aan o.a.:

  1. Implementeren van technische en organisatorische maatregelen.

  2. Opstellen van verschillende beleidsdocumenten.

  3. Uitvoeren van risicoanalyses en het opleveren van een risicobehandelplan.

  4. Geven van awareness trainingen over informatiebeveiliging binnen de organisatie.

  5. Uitvoeren van interne audits en het opleveren van interne auditrapportages.

 • Hulp bij het op juiste wijze onderhouden van het ISMS, het meten van de effectiviteit ervan en certificering.

Vraag meer info aan

Referenties

Tal van organisaties vertrouwen al op onze uitgebreide expertise op het gebied van informatiebeveiliging. Hieronder een greep uit de lijst. 
 

Hulp nodig bij het behalen van jouw ISO 27001-certificering?

Laat een bericht achter via het formulier: een van onze securityspecialisten neemt dan vrijblijvend contact met je op. 

Wanneer je een aanvraag bij ons doet, volgt altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek: telefonisch, bij ons op kantoor of bij jou op locatie.

Laat je gegevens achter