Home / Nieuws & Blogs / Biedt u een API aan? Maak dan een licentie op maat!

Biedt u een API aan? Maak dan een licentie op maat!

20 maart 2013

Met een application programming interface of API kunnen anderen op een gestructureerde manier toegang krijgen tot functionaliteit van uw webdienst. Zo kan data worden opgevraagd uit een database, of functies worden uitgevoerd. Om te voorkomen dat hier misbruik van wordt gemaakt, is een API licentie nodig. Deze bepaalt wat men mag en wat niet, of u aansprakelijk bent en tot hoe ver, of betaald moet worden en zo ja op welke manier. Met onze nieuwste generator maakt u een API licentie op maat voor slechts € 45.

Steeds meer sites bieden een API aan waarmee derden automatisch gebruik kunnen maken van informatie of van een daar aangeboden dienst. Mensen kunnen productgegevens, reviews of postings overnemen en herpubliceren, of dingen laten opslaan, uitrekenen of bewerken via een webdienst.

Regelen hoe dat precies mag, is verstandig. Stelt u harde limieten aan het aantal opvragingen, moet men elke maand betalen of kopen gebruikers credits in om API aanroepen te mogen doen? En is het verboden om de API key op internet te publiceren? Natuurlijk kunt u een model API licentie op internet gaan zoeken, maar klopt dat wel met Nederlands recht en vooral met uw situatie?

Met onze API licentie generator maakt u een API licentie (ook wel API EULA) op maat. U doorloopt een aantal vragen, en op basis van uw antwoorden wordt een tekst op maat samengesteld. Deze downloadt u in Word formaat, zodat u zelf alle controle heeft over het document.

Genereer nu uw API licentie!