Home / Nieuws & Blogs / Juridische opleiding tot privacy officer

Juridische opleiding tot privacy officer

| 21 februari 2017
Juridische opleiding tot privacy officer

Vanaf 25 mei 2018 is het hebben van een privacy officer (ook wel ‘functionaris gegevensbescherming’ of ‘data protection officer’ genoemd) voor bepaalde organisaties verplicht. Voor andere organisaties kan het aanstellen niet verplicht, maar wel aan te raden zijn.

De privacy officer kan extern aangesteld zijn, maar ook een medewerker van uw eigen organisatie. Vaak is dat degene die security onder zijn hoede heeft, of een compliance manager of bedrijfsjurist. Welke achtergrond de privacy officer ook heeft: hij of zij moet over juridische privacykennis beschikken. Niet alleen omdat dit een wettelijk vereiste is, maar ook om zijn taken goed uit te kunnen voeren. De privacy officer moet immers op de hoogte zijn van de privacywetgeving om de organisatie gevraagd en ongevraagd te adviseren over privacyrechtelijke rechten en plichten.

Met onze trainingen zorgt u voor een goede juridische voorbereiding om uw taken als privacy officer uit te kunnen voeren. Na het volgen van de training beschikt u over gedegen kennis op privacygebied. Met deze kennis kunt u uw organisatie adviseren over de (naderende) privacywetgeving en de voorbereiding daarop.

Moet uw organisatie een privacy officer aanstellen en wilt u weten wat voor eisen er aan deze rol worden gesteld? Wilt u daarnaast ook weten welke taken en bevoegdheden de privacy officer heeft vanuit de wet? Kom dan naar onze basis– en verdiepingstraining privacywetgeving.

Tijdens de basistraining maakt u kennis met de basisbepalingen en regels van privacywetgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Tijdens de verdiepingstraining wordt dieper ingegaan op onder andere de bewerkersovereenkomst, de privacy impact assessment en het gerechtvaardigd belang.

Pakketdeal tweedaagse opleiding privacywetgeving Wbp en AVG / GDPR (12 PO)

Basis- en verdiepingscursus privacywetgeving voor € 1165 i.p.v. € 1298,-. U ontvangt 12 PO. Wilt u gebruik maken van dit pakket? Geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het inschrijven.

Pakketdeal tweedaagse opleiding privacywetgeving Wbp en AVG / GDPR

Cursisten met een non-juridische achtergrond kunnen deze basis- en verdiepingscursus privacywetgeving volgen ter voorbereiding van de AVG. Bij afname van beide cursussen voor € 698,- ex. btw krijgt u het handboek De Algemene Verordening Gegevensbescherming t.w.v. € 79,- gratis.