Home / Nieuws & Blogs / Reclame maken voor online kansspelen, mag dat?

Reclame maken voor online kansspelen, mag dat?

| 20 april 2015

Wij krijgen regelmatig de vraag binnen of het plaatsen van advertenties voor online kansspelen is toegestaan. Het gaat dan vaak om affiliate platformen/websites die benaderd zijn door (buitenlandse) aanbieders van online kansspelen.

Hoe aantrekkelijk ook, volgens de huidige wetgeving is het verboden om deelname aan kansspelen die zonder vergunning worden aangeboden, hetzij deelname aan buitenlandse kansspelen te bevorderen. Onder ”bevorderen”  href="https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-24557-100.html">verstaat het Ministerie van Justitie:

Volgens vast beleid wordt onder bevorderen verstaan: handelingen die deelname aan kansspelen vergemakkelijken of in de hand werken, zoals het maken van reclame voor en het plaatsen van hyperlinks en banners naar illegale kansspelsites.

In de nieuwe wetgeving, die waarschijnlijk nog dit jaar in werking zal treden, is dit nog iets uitgebreid door naast ”bevorderen” te spreken over ‘’daartoe middelen te verschaffen’’. href="http://www.internetconsultatie.nl/kansspelen_op_afstand">De wetgever zegt over deze toevoeging:

Hierdoor kan worden opgetreden tegen bedoelde dienstverleners die middelen verschaffen zonder welke illegale kansspelen niet kunnen worden georganiseerd.

Kortom, zodra u kansspelen promoot loopt u het risico om door de Kansspelautoriteit op de vingert te worden getikt en deze heeft de bevoegdheid om boetes tot €810.000,- uit te delen. Overigens is de promotie van kansspelen waarmee geen prijzen/premies te winnen zijn, wel gewoon toegestaan.