Home / Nieuws & Blogs / Vergeet de SCC’s niet!

Vergeet de SCC’s niet!

| 16 december 2022

Even een reminder om je eraan te helpen herinneren de nieuwe Standard Contractual Clauses (SCC’s) te sluiten, voor zover dat nog niet is gebeurd. De SCC’s zijn in de zomer van 2021 aangenomen door de Europese Commissie. Organisaties hebben ruim een jaar de tijd gehad om de SCC’s te sluiten, maar wellicht is dat erbij ingeschoten. Uiterlijk 27 december 2022 moeten de nieuwe SCC’s gesloten zijn. 

Rolverdeling

De nieuwe SCC’s zijn modulair opgebouwd. De SCC’s kunnen gebruikt worden in de volgende situaties, waarmee vrijwel alle doorgiftes worden gedekt: 

  • Verwerkingsverantwoordelijke naar verwerkingsverantwoordelijke
  • Verwerkingsverantwoordelijke naar verwerker
  • (Sub)verwerker naar (sub)verwerker
  • (Sub)verwerker naar verwerkingsverantwoordelijke

Gebruik onze SCC-generator

De oude SCC’s zijn sinds 27 september 2021 al niet meer geldig. Organisaties dienen de oude SCC’s te vervangen door de nieuwe SCC’s te sluiten. De tijd dringt: uiterlijk 27 december 2022 moeten de nieuwe SCC’s zijn opgenomen in bestaande contracten. 

Privacy Verified en JuriBlox hebben samen een generator gemaakt waarmee het eenvoudig is om de nieuwe SCC’s te genereren. De generator met de Nederlandse vragenlijst is hier te vinden. De generator met de Engelse vragenlijst is hier te vinden.

Vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op.