Home / Nieuws & Blogs / Workshop open source licenties-compliance

Workshop open source licenties-compliance

13 augustus 2012

Open source is niet meer weg te denken in bedrijven en producten. Maar aan de naleving van de betreffende licenties schort het vaak helaas nog. Diverse rechtszaken hebben laten zien dat veelgebruikte open source licenties zoals de GPL wel degelijk tanden hebben. Hoe kunt u nu uw cliënten / uw bedrijf het beste adviseren over hoe te handelen? Op 4 oktober 2012 organiseren Arnoud Engelfriet en Wouter Dammers van ICTRecht samen met GPL-enforcer Armijn Hemel een middagworkshop over de belangrijkste knelpunten en hoe u daarmee omgaat.

Welke eisen stellen licenties als de GPL en hoe worden deze in de praktijk nageleefd? Middels een interactieve demo laat Armijn u zien hoe schendingen van de GPL worden opgespoord. De workshop wordt aanbevolen voor advocaten en bedrijfsjuristen.

Programma workshop 4 oktober 2012: (onder voorbehoud)

13:30 inloop en ontvangst

14:00 introductie open source, juridisch kader

14:30 compliance aandachtspunten diverse open source software licenties

15:30 pauze

15:45 open source software compliance in de praktijk

16:15 detectie van open source software non compliance

17:00 plenaire discussie / vragen

17:30 netwerkborrel

 

Kosten: Deelname aan deze workshop kost EUR 175,- per persoon. Een tweede persoon van hetzelfde kantoor betaalt slechts EUR 150,-. (Bedragen zijn exclusief BTW.) Voor dit bedrag ontvangt u tevens het boek Software: Deskundig en praktisch juridisch advies van ICTRecht, een kopie van het hoofdstuk "The Netherlands" uit The International Free and Open Source Software Lawbook en de GPL Compliance Manual van Armijn Hemel.

Locatie: ICTRecht, Sarphatistraat 610, 612, 1018 AV Amsterdam

Over de docenten:

Armijn Hemel is eigenaar van Tjaldur Software Governance Solutions, een bedrijf dat zich specialiseert in software governance en met name GPL compliance. Hij gebruikt open source software sinds 1994. Tot voor kort zat hij in het kernteam van gpl-violations.org, waarmee succesvol enkele honderden overtredingen van de GPL in Europa zijn bestreden. Tevens is hij ontwikkelaar van onder andere de Binary Analysis Tool, waarmee schendingen van opensourcelicenties kunnen worden opgespoord.

Arnoud Engelfriet is ICT-jurist, gespecialiseerd in softwarelicenties. Hij is partner bij ICTRecht.nl. Daarvoor werkte hij negen jaar bij Philips, waar hij onder meer het open source beleid van het bedrijf ontwikkelde en implementeerde.

Wouter Dammers is IT-jurist bij ICTRecht en is gespecialiseerd in software en privacy, met name contracten en compliance. Hij was eerder werkzaam als advocaat IT-recht. Wouter is co-auteur van The International Free and Open Source Software Law Book en het Open Source Jaarboek 2009-2010.

 

U kunt zich opgeven voor deze workshop door onderstaand formulier in te vullen.

[gravityform id="20" name="Inschrijven open source compliance-workshop"]