Zorg op afstand | Beeldschermzorg

Beeldschermzorg als juiste zorg op de juiste plaats, wordt op dit moment overal deel van de dagelijkse zorgpraktijk. Om de kwaliteit van zorg op niveau te houden, is het in bepaalde zelfs noodzakelijk om beeldschermzorg toe te passen. Wij ondersteunen u graag bij het voldoen aan wet- en regelgeving bij het gebruik en het leveren van toepassingen van beeldschermzorg.

Vraag informatie aan

Ondersteuning door ICTRecht

Omdat een zorgaanbieder bij het gebruik van beeldschermzorg nog steeds verantwoordelijk is voor de kwaliteit van zorg, doet hij of zij er goed aan om de nodige juridische afspraken te maken en aan wettelijke verplichtingen te voldoen. Wij ondersteunen u graag bij het vertalen van de wet- en regelgeving naar uw praktijk.

Onze ondersteuning kan bestaan uit het adviseren over hoe u kunt voldoen aan wet- en regelgeving, uit het opstellen of beoordelen van documenten, het doen van onderhandelingen en het leveren van continue ondersteuning op afstand of op locatie.

Wilt u zelf meer kennis in huis halen? Volg dan een van onze trainingen of webinars.

legaltools-big

Diensten

Wij hebben ervaring met het geven van juridisch advies en trainingen aan zorgaanbieders, ICT-dienstverleners, brancheorganisaties en overheid over onder andere:

  • Het adviseren over hoe platforms of applicaties voor zorg op afstand ingericht moeten worden zodat er kan worden voldaan aan wet- en regelgeving. Denk aan beeldschermzorg waarmee, al dan niet met gebruik van artificial intelligence, een diagnose wordt gesteld of behandeld wordt.
  • De juridische kwalificatie van online dienstverlening. Denk hierbij de kwalificatie van de online dienst: een elektronisch uitwisselingssysteem, een zorginformatiesysteem, een medisch hulpmiddel of een dienst van de informatiemaatschappij. Maar denk ook aan de kwalificatie van een bepaald digitaal proces: gaat het om het verlenen van zorg en komt er een behandelingsovereenkomst tot stand?
  • De documenten ten behoeve van de inkoop of levering van online dienstverlening en de daarbij vaak gehanteerde standaard Algemene Inkoopvoorwaarden voor de Gezondheidszorg (AIVG), de Algemene Inkoopvoorwaarden van de NFU, de algemene voorwaarden zoals opgesteld door NLdigital (voorheen Nederland ICT) en/of de BOZ-verwerkersovereenkomst.
Lees meerLees minder

Zorg op afstand | Factsheets

Wilt u meer weten over de juridische aspecten van zorg op afstand? Bekijk dan onze factsheets!

Factsheet: Zorg op afstand | overeenkomsten

Factsheet: Zorg op afstand | verplichtingen

Meer informatie ontvangen?

Bel ons voor meer informatie op telefoonnummer: 020 663 1941 (voor ICTRecht Groningen: 050 209 3499). Een bericht achterlaten via het formulier kan ook: een van onze juridisch adviseurs neemt dan contact met u op.

Wanneer u een aanvraag bij ons doet, volgt altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek: telefonisch, bij ons op kantoor of bij u op locatie.

Laat uw gegevens achter