Zorg & ICT

Binnen de zorg wordt op grote schaal geïnnoveerd en gedigitaliseerd. Omdat het belang en de risico’s van de verschillende innovaties groot zijn, is er behoorlijk wat relevante wet- en regelgeving. ICTRecht ondersteunt u bij het vertalen van de wet- en regelgeving naar uw praktijk. Onze zorg & ICT-juristen, security consultants en privacy-experts staan voor u klaar!

Vraag informatie aan Onze diensten

ICTRecht helpt bij ICT-vraagstukken binnen de zorg

ICTRecht biedt een gespecialiseerd team van juridisch en security adviseurs dat zich fulltime bezig houdt met ICT-vraagstukken binnen de zorgbranche. Wij kunnen zorginstellingen en ICT-leveranciers onder andere ondersteunen in:

 • Het leveren van advies over hoe u kunt voldoen aan:
  • wet- en regelgeving (denk aan denk de WGBO, Wabvpz of MDR);
  • best practices (bijvoorbeeld Leidraad kwaliteit AI in de zorg);
  • en normen (zoals NEN 7510, ISO 14385 of ISO 15224).
 • Het opstellen of beoordelen van documenten.
 • Het doen van onderhandelingen (al dan niet op de achtergrond).
 • Het leveren van continue ondersteuning op afstand of locatie (detachering).
 • Het uitvoeren van controles, evaluaties en audits om compliance inzichtelijk te maken en aan te tonen.

ICTRECHT Illustratie advies - Oker RGB

Thema's

De thema's waarvoor u bij ons terecht kunt voor helder advies of concrete ondersteuning:Wetgeving in de zorg: wat moet, wat mag en wat kan? 

Zorg op afstand, uitwisseling van patiëntgegevens en de MDR: ziet u door de bomen het bos niet meer als het gaat om wetgeving in de zorg?

ICTRecht was ook dit jaar op de vakbeurs Zorg & ICT te vinden. Ook meer weten over de laatste ontwikkelingen en wetgeving op het gebied van zorg en ICT? Lees verder op ons blog.

IMG_2166

Voor wie werkt ICTRecht?

Waarom kiezen voor ICTRecht?

ICTRECHT iconen okergeel 2022 RGB_Vakkundig-deskundig

Vakkundig: ICTRecht is dé specialist op het gebied van Legal, Security en Tech. Door onze jarenlange ervaring (meer dan 15 jaar) weten we wat er echt speelt in uw praktijk. 

ICTRECHT iconen okergeel 2022 RGB_Veelzijdig

Veelzijdig: een gespecialiseerd team van zorg & ICT juristen, security consultants en privacy-experts ondersteunen u bij vraagstukken rondom digitalisering in de zorg.

ICTRECHT iconen okergeel 2022 RGB_Praktisch

Praktisch: geen ingewikkelde en wollige consultancy-adviezen, maar duidelijke oplossingen waarmee u direct en praktisch aan de slag kunt.

Zorg & ICT trainingen

Wilt u zelf meer kennis in huis halen? ICTRecht Academy biedt diverse praktische trainingen op het gebied van zorg & ICT. Onze trainingen worden gegeven door ervaren trainers en specialisten uit de praktijk.
 
Direct uw kennis over zorg & ICT vergroten? Met onze (gratis) zorg & ICT webinars bent u snel op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Of word lid van onze ‘ICT-recht en zorg’ community op LinkedIn, waarin zorgprofessionals kennis en ervaringen delen.
 

Bekijk alle zorg & ICT trainingen

Onze zorg & ICT specialisten

Maak kennis met onze specialisten. Zij staan organisaties bij met praktisch advies:

Meer informatie ontvangen?

Bel ons voor meer informatie op telefoonnummer: 020 663 1941. Een bericht achterlaten via het formulier kan ook: een van onze adviseurs neemt dan contact met u op.

Wanneer u een aanvraag bij ons doet, volgt altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek: telefonisch, bij ons op kantoor of bij u op locatie.

Laat uw gegevens achter