Home / Nieuws & Blogs / ICTRecht staat op vakbeurs Zorg & ICT

ICTRecht staat op vakbeurs Zorg & ICT

| 15 oktober 2021

Op 2, 3 en 4 november is de Jaarbeurs in Utrecht dé plek voor professionals uit de zorgsector om inspiratie op te doen over de digitalisering van de zorg. ICTRecht is drie dagen lang op de beurs te vinden en wij praten u graag bij over de laatste ontwikkelingen op het gebied van zorg en ICT. Bent u er ook bij? Registeren is gratis!

Vraag het ICTRecht op de beurs!

Zorg op afstand, uitwisseling van patiëntgegevens en de MDR: ziet u door de bomen het bos niet meer als het gaat om wetgeving in de zorg? En welke eisen worden gesteld aan de beveiliging van gevoelige zorginformatie? Kom gerust bij ons langs als u vragen heeft over de regelgeving waaraan uw organisatie moet voldoen. Wat mag er nog? Maar ook: welke mogelijkheden biedt digitalisering eigenlijk voor uw organisatie? Onze zorg & ICT-juristen, security consultants en privacy juristen staan voor u klaar.

Concrete handvatten meegeven

Een van onze collega’s die graag met u in gesprek gaat, is zorg & ICT-jurist Sari Jansen: ‘’Ik hoop bezoekers concrete handvatten en een stukje bewustwording mee te geven dat er specifieke regels gelden bij inkoop en levering van bepaalde softwareoplossingen in de zorg.’’

Hét moment voor informatiebeveiliging

Collega Kors Monster - directeur van ons securityteam - is beschikbaar voor vragen op het gebied van security en informatiebeveiliging. Denk aan vraagstukken rondom NEN 7510. Kors over informatiebeveiliging binnen de zorg: ‘’De beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van zorginformatie zijn essentieel om kwalitatief goede zorg te kunnen leveren. De afhankelijkheid van IT wordt alleen maar groter. Daarom is nu hét moment om aan de slag te gaan met informatiebeveiliging. Door dat stap voor stap te doen blijft het werkbaar en boekt u toch resultaat. Plus: u laat aan cliënten, toezichthouders en andere stakeholders zien dat er vooruitgang wordt geboekt.’’

Kom langs bij onze sessie over privacy binnen de zorg

Naast onze stand op de beurs verzorgt ICTRecht een van de inhoudelijke sessies op de beurs. Privacy-expert Peter Kager neemt bezoekers op dinsdag 2 november mee in het thema ‘Privacy en gegevensbescherming in de digitale zorg’.

New call-to-action


Direct meer weten over zorg & ICT? Lees verder: