Home / Nieuws & Blogs / Laat met CIPM zien dat jij privacy onder controle hebt!

Laat met CIPM zien dat jij privacy onder controle hebt!

| 13 oktober 2021

Vaak beginnen (privacy)juristen met het behalen van het CIPP/E certificaat. Juristen zijn vaak eager en willen zich blijven ontwikkelen. Je ziet dan ook steeds meer de CIPM-certificering opkomen. ICTRecht Academy biedt een tweedaagse training aan en zorgt ervoor dat jij klaar bent om het CIPM-certificaat te halen! In deze blog leggen we uit wat CIPM is en voor wie het bedoeld is.

 

Wat is CIPM en wat kan ik ermee?

CIPM staat voor Certified Information Privacy Manager. Dit certificaat wordt uitgegeven door de International Association of Privacy Professionals (IAPP). CIPM staat in het teken van privacymanagement. Je leert hoe je privacy onder controle houdt binnen de organisatie.

Soms wordt er te makkelijk gedacht over privacy. Privacy is meer dan alleen een privacyverklaring opstellen, een verwerkingsregister maken of een verwerkersovereenkomst sluiten. Vrijwel alle organisaties komen namelijk dagelijks in contact met persoonsgegevens. Denk aan gegevens van klanten, maar ook de persoonsgegevens van eigen medewerkers. Dat betekent dat we continu bezig moeten zijn met privacy. Het is dan ook belangrijk dat privacy op de radar staat binnen elke organisatie. Deze taak ligt vaak bij een functionaris gegevensbescherming (FG) of privacy officer. Met CIPM toon je aan dat jij weet hoe je privacy bij jouw collega’s onder de aandacht brengt. Ook zij weten dan precies wanneer een Data Protection Impact Assessment uitgevoerd moet worden, of hoe er gehandeld moet worden als een datalek zich voordoet.

 

Welke onderwerpen komen aan bod bij CIPM?

Zoals aangegeven staat CIPM in het teken van privacymanagement. Hoe zorg je ervoor dat privacy binnen de organisatie leeft? Hoe richt je de systemen in zodat privacy wordt gewaarborgd? Op welke wijze worden verzoeken van betrokkenen en datalekken tijdig afgehandeld?  

Tijdens onze CIPM-trainingen behandelen we allerlei onderwerpen:

  • Privacygovernance
  • Beleidsdocumenten
  • Rechten van betrokkenen
  • Training en awareness
  • Privacy by design en privacy by default
  • Datalekken

Alle onderwerpen die aan bod komen tijdens het CIPM-examen worden gedurende onze trainingen behandeld.

 

Voor wie is CIPM bedoeld?

Bij ICTRecht Academy kan iedereen de CIPM-training volgen. Denk aan een data protection officer/ functionaris gegevensbescherming, (privacy)jurist, compliance officer maar ook een IT-manager of securitymanager. Je bent natuurlijk ook welkom in een andere functie, of als je (privacy)management gewoon interessant vindt en hier graag meer over wilt leren. Ben je geïnteresseerd in privacymanagement of wil je daar meer over weten? Volg dan bij ons de CIPM-training! Na afloop van de training kun je gelijk het examen inplannen. Van ons krijg je namelijk een voucher voor het examen en ook nog eens een jaar lang lidmaatschap bij de IAPP. 

 

Wanneer en waar?

ICTRecht Academy biedt de door de IAPP CIPM-trainingen meerdere keren per jaar aan in Utrecht.

We verwelkomen je graag bij een van onze trainingen!