Home / Nieuws & Blogs / Voorwaarden generator, nu ook voor uw zakelijke klanten

Voorwaarden generator, nu ook voor uw zakelijke klanten

| 19 februari 2013

Onze generator voor het maken van algemene voorwaarden webwinkels is al een tijdje online en wordt goed gebruikt. Wat nog ontbrak aan de generator was het document zo te maken dat u als webwinkeliers het document ook specifiek voor zakelijke klanten kunt aanpassen en toepassen.

Na wat veranderingen aan de generator is het nu mogelijk om ofwel een document te genereren enkel gericht op consumenten of op bedrijven of natuurlijk voor beide doelgroepen tegelijk. Zo worden enerzijds de consumentenrechten opgenomen in het document, maar kunt u anderzijds wat strengere bepalingen opnemen die gelden als u ook (of alleen) zakelijke klanten in uw webshop heeft.

Er is overigens niets mis mee om ook aan zakelijke klanten bijvoorbeeld een herroepingsrecht toe te kennen, dat is wel zo klantvriendelijk, maar nu kunt u dus meer keuzes maken. De prijs blijft gewoon hetzelfde, €45 en u kunt nog steeds op diverse manieren betalen.

In het document worden onder andere uw bedrijfsgegevens verwerkt, worden er termijnen en eisen aan het retourrecht gesteld en zal er bijvoorbeeld informatie over leveringstermijnen, garantie, klachten en aansprakelijkheid aan de hand van uw keuzes worden opgenomen.

Vergeet overigens ook geen privacy statement te maken voor in uw webwinkel. U moet de klant immers wel vertellen welke gegevens u van hem ontvangt en verwerkt.