Home / Nieuws & Blogs / Webwinkelrecht.nl - dé plek voor juridisch advies omtrent e-commerce

Webwinkelrecht.nl - dé plek voor juridisch advies omtrent e-commerce

| 19 oktober 2011

UPDATE: Sinds 2017 is de themasite webwinkelrecht weer ondergebracht bij ICTRecht.nl. Webwinkeliers kunnen op de hoogte blijven via ons channel e-commerce, onze factsheets en nieuwbrief.

Vandaag lanceert ICTRecht de gespecialiseerde website Webwinkelrecht.nl. Internetwinkeliers kunnen hier terecht voor advies en informatie over e-commerce, van de Wet koop op afstand tot reclame per mail.

Met Webwinkelrecht willen we op één plaats de webwinkelier toegang geven tot alle relevante juridische informatie. Op ICTRecht.nl bieden we wel informatie over e-commerce, maar bij Webwinkelrecht kunnen we veel meer de diepte in en elk aspect duidelijk uitleggen, zoals mensen van ons gewend zijn. Webwinkeliers kunnen naast algemene informatie ook concrete checklists vinden om hun website op de wet te controleren.

Vlaggeschip van de nieuwe site is de generator waarmee ondernemers algemene voorwaarden en privacyverklaring kunnen maken voor hun webwinkel. Voor slechts 99 euro kan men binnen een half uur documenten op maat verkrijgen die direct in de webwinkel geplaatst kunnen worden. "Algemene voorwaarden voor webwinkels hoeven helemaal niet complex en duur te zijn", legt ICTRecht-partner Steven Ras uit. "Het is een kwestie van er goed voor gaan zitten en bepalen wat je wilt. Met onze generator doorloop je als ondernemer dat proces zelf, en je kunt meteen met het resultaat aan de slag."

Ook biedt de site uitgebreide informatie over het recht rond webwinkels. Via de blog wordt men dagelijks op de hoogte gehouden van nieuwe ontwikkelingen, zoals de nieuwe cookiewet en de Wet Van Dam voor leveringen op abonnementsbasis. Wie alles nog eens rustig wil nalezen, kan het boek Webwinkels bestellen, dat in de heldere en praktische taal van ICTRecht uitlegt waar de internetwinkelier aan toe is.