Specialist op het snijvlak van Legal, Security en Tech

Nieuwe wetgevingen op het gebied van privacy, voortdurende ontwikkelingen op het gebied van security en AI, of een versnelde vraag naar het digitaliseren van diensten. Iedere organisatie heeft ermee te maken, ieder met zijn eigen uitdagingen. Wij ondersteunen je hierbij in een vorm die past bij jouw organisatie. Of we nu letterlijk bij je aan tafel zitten, of vanaf ons eigen kantoor. 

Onze werkwijzeExpert spreken?

AI, cybersecurity en nieuwe regels

AI en innovatie hebben nog nooit zo veel regels op zich af gekregen. Meer dan 100 nieuwe wetten reguleren diensten, data, AI en software. Is jouw bedrijf daar al op voorbereid? Wij staan klaar met advies, checklists, begeleiding, trainingen en meer om ondernemers van groot tot klein gericht te helpen.

Lees meer over de AI Act

Kopie van Ronde afbeelding website (2)

Deze organisaties werken met ons samen

Nieuwe opleidingen

ICTRecht Academy biedt praktijkgerichte opleidingen aan voor onder meer advocaten, bedrijfsjuristen en FG's. Onze opleidingen zijn blended: online én op locatie. Ideaal voor de drukke professional zoals jij.

Data Privacy Framework aangenomen - wat betekent dit?

Op 10 juli 2023 heeft de Europese Commissie haar adequaatheidsbesluit voor het ‘EU-US Data Privacy Framework’ aangenomen. We mogen weer persoonsgegevens naar de VS sturen. En dat terwijl het Europees Parlement nog niet zo lang geleden kritisch was. We begrijpen dat dit vragen bij je oproept. We zetten de vragen die we ons het meest kunnen voorstellen op een rijtje. Inclusief antwoord natuurlijk. 

Bekijk de FAQ
Data Privacy Framework -1

Richtlijnen ChatGPT voor jouw organisatie 

Iedereen gebruikt ChatGPT. Maar weten je collega's of medewerkers hoe ze de tool het beste kunnen inzetten én zijn ze ook voorbereid op alle risico's van dien? Verbieden is geen optie. Mensen duidelijke richtlijnen geven wel. 

Met tien eenvoudige tips maak je jouw collega's bewust van de risico's (gelekte geheimen of AVG-compliance) bij het gebruik van ChatGPT. Je kunt je eigen logo erin plakken. 

Lees meer
ChatGPT richtlijnen

Serie: Recht in de Praktijk

Bij ICTRecht delen we graag onze kennis. In serie Recht in de Praktijk delen we in elke aflevering praktische tips die startende juristen direct in de praktijk kunt gebruiken.

Bekijk de nieuwe aflevering over Legal Tech
Recht in de Praktijk

ICTRECHT smileys quotes RGB_petrol

"ICTRecht combineert deskundigheid met een pragmatische aanpak. Wij konden met het geleverde resultaat direct aan de slag."
- Ministerie van Buitenlandse Zaken