Home / Nieuws & Blogs / De Legal Tech Map is terug (en dat maakt ons trots!)

De Legal Tech Map is terug (en dat maakt ons trots!)

| 11 februari 2022

Al weken was het ‘the talk of the town’ binnen innovatief juridisch Nederland en gisteren was het zover. Tijdens de Legal Tech Heroes Round Table 2022 werd de Legal Tech Map 2022 gepresenteerd. Evenals de vorige versie in 2018 is de map ook dit keer weer ontwikkeld door Dutch Legal Tech in samenwerking met Advocatie en het legal innovation agency NOUN. Wat leert dit overzicht ons over legal tech in Nederland? Wij analyseren kort de ontwikkelingen voor u!

Bepalende legal tech bedrijven

De map geeft een overzicht van de bepalende Nederlandse legal tech bedrijven. In één oogopslag is te zien met welk onderwerp binnen legal tech deze bedrijven zich bezighouden. De map bestaat uiteraard uit nieuwkomers, maar er zijn ook een aantal andere ontwikkelingen zichtbaar.

LegalTechMap-Feb-2022

Juridische sector blijft innoveren

We zien een mooi landschap van uitsluitend Nederlandse legal tech bedrijven. Het feit dat dit overzicht er is laat zien dat de juridische sector structureel blijft innoveren en dat legal tech veel meer is dan een hype. Het is een permanente verandering in de juridische wereld die nog maar aan het begin staat. Het gegeven dat een groot aantal bedrijven die in 2018 op de kaart stond er in 2022 ook weer op staat laat zien dat de juridische softwaremarkt in Nederland steeds volwassener wordt. De pioniers van een paar jaar terug zijn inmiddels de gevestigde namen in Nederland geworden. De producten zijn de afgelopen jaren ook sterk doorontwikkeld waardoor deze beter, betrouwbaarder en gebruiksvriendelijker zijn geworden.

ICTRecht legal tech in de categorie consultancy

Waar vorige kaarten voor ons als jurist altijd nuttig zijn geweest, zijn wij als ICTRecht op deze kaart natuurlijk extra trots. We staan er namelijk zelf op in de categorie ‘legal tech consultancy’. ICTRecht heeft in 2021 veel werk verricht om de bestaande diensten aan te vullen met legal tech consultancy dienstverlening. Het legal tech team binnen ICTRecht ondersteunt uiteenlopende organisaties bij het optimaliseren van juridische (werk) processen. ICTRecht werkt nauw samen met een groot aantal bedrijven die op de map staat en combineert juridische werkervaring met technische kennis over de producten.

New call-to-action


Meer weten over legal tech? Lees verder: