Home / Nieuws & Blogs / ICTRecht versterkt dienstverlening met legal tech

ICTRecht versterkt dienstverlening met legal tech

| 1 november 2021

ICTRecht breidt per 1 november 2021 haar dienstverlening formeel uit met een nieuwe dienst: legal tech. “De veranderende klantbehoefte vraagt om een nieuwe vorm van dienstverlening die niet meer uitsluitend is gericht op juridisch inhoudelijke expertise. Ik ben trots dat wij vanaf nu onze klanten ook op deze manier volledig kunnen bedienen”, aldus algemeen directeur Steven Ras.  

Legal tech: juridische efficiëntie

Sinds een aantal jaar zingt de term ‘legal tech’ rond in de juridische wereld. Legal tech staat kort gezegd voor de technologie die juridische taken versimpelt of compleet automatiseert. Legal tech stelt organisaties in staat om juridische kwaliteit te waarborgen en juridische werkprocessen efficiënter in te richten.

Legal tech producten, ook wel tools genoemd, worden meer en meer ontwikkeld en opdrachtgevers krijgen steeds meer interesse in innovatie en juridische efficiëntie. Sten Demon, sinds 2015 werkzaam als juridisch adviseur bij ICTRecht en oprichter van de legal tech tak, zag deze ontwikkeling ook. “Sinds enige tijd merk ik dat onze opdrachtgevers steeds meer gevoel krijgen bij de technologische ontwikkelingen en deze ook daadwerkelijk willen toepassen. Voor ICTRecht zou het een gemiste kans zijn gezien haar ecosysteem, expertise en tools, om niet in te springen op deze nieuwe dienstverlening”, vertelt Sten. Om het legal tech team compleet te maken is versterking aangetrokken in de personen van Mark Zijlstra en Koen van Jaarsveld, twee ervaren legal tech consultants. Mark en Koen zijn beide jurist en tech minded.

Juridisch werk kan efficiënter, sneller en goedkoper

Volgens legal tech-teamlid Mark is onze visie op de juridische wereld vrij helder:

Juridisch werk kan door de juiste innovatie efficiënter, sneller, goedkoper en inhoudelijk beter worden. De juridische processen binnen organisaties zijn vaak nog erg traditioneel ingericht. De jurist komt geregeld pas als laatste aan zet en gebruikt soms slechts een tekstverwerker en een wetboek. Er is nog veel te winnen voor organisaties als het gaat om het optimaliseren van juridisch werk door het gebruik van technologie.''

Om innovatie in de juridische wereld te bevorderen, ontwierp ICTRecht het Legal Innovation Lifecycle model, dat organisaties houvast biedt in het proces naar succesvolle innovatie.

Unieke combinatie van advies, implementatie en outsourcing

Onze legal tech dienstverlening is veelzijdig. ‘’We adviseren niet alleen over technologie, we ondersteunen klanten in alle fases van het Legal Innovation Lifecycle model’’, aldus legal consultant Koen. “We ondersteunen onze klanten niet alleen met advies over het aanschaffen van de juiste software, maar we verzorgen ook - in samenwerking met onze partners - de daadwerkelijke implementatie van legal tech producten. Daarnaast werken we nauw samen met ICTRecht Detachering, waardoor integraal outsourcen van juridische processen in combinatie met een tool ook tot de mogelijkheden behoort.”

New call-to-action


Direct meer weten over legal tech? Lees verder: