IT-outsourcing advies

Steeds meer organisaties kiezen ervoor om hun IT-infrastructuur (gedeeltelijk) uit te besteden aan een gespecialiseerde derde partij. Omdat IT-systemen een steeds belangrijkere - of zelfs bedrijfskritische - rol vervullen, is het belangrijk om hierin een zorgvuldige afweging te maken en om goede afspraken te maken met de ingeschakelde derde. ICTRecht voorziet u hierbij graag van praktisch advies. 

Vraag informatie aan Ontmoet onze specialisten

Ondersteuning bij outsourcing- en migratietrajecten

De juristen van ICTRecht hebben ruime ervaring met het begeleiden van uiteenlopende outsourcing- en migratietrajecten. Afhankelijk van de branche waarin u actief bent, houden wij daarbij ook rekening met de specifieke wet- en regelgeving die op u van toepassing is.

Worden er via de IT-systemen persoonsgegevens verwerkt, dan is natuurlijk de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van belang. Maar indien uw organisatie actief is in de financiële sector, dan kunnen bijvoorbeeld ook de uitbestedingsregels uit het financieel toezichtrecht een rol spelen.

Hoe kan ICTRecht uw organisatie helpen?

Onze juristen begeleiden bij alle fasen van een outsourcing- of migratietraject. Denk daarbij aan:

 • Inventarisatie
  Onze juristen kunnen u al tijdens de voorfase adviseren over belangrijke juridische aandachtspunten voor de dienstverlening die u wilt uitbesteden. Zo wordt voorkomen dat u later in het traject voor vervelende verrassingen komt te staan. Misschien is het ook nodig (of wenselijk) om een Data Protection Impact Assessment (DPIA) uit te voeren. De juristen van ICTRecht kunnen u helpen bij de uitvoering daarvan.

 • Uitvraag en selectie
  Het gedegen voorbereiden van de uitvraag en het selecteren van de juiste partij is essentieel om tot een goed eindresultaat te komen. ICTRecht heeft verschillende specialisten in huis met specifieke kennis over onder andere aanbestedingsprocedures en de hierbij geldende wet- en regelgeving.
 • Contracteren en onderhandelen
  Hopelijk verloopt de samenwerking met uw toeleverancier zonder verdere problemen. Mochten er echter gaandeweg problemen ontstaan, dan is het essentieel dat er goede afspraken zijn gemaakt. De juristen van ICTRecht hebben ruime ervaring met het opstellen, reviewen en uitonderhandelen van uiteenlopende soorten IT-contracten.

 • Continuïteit en escrow
  Indien u belangrijke bedrijfsprocessen uitbesteedt aan een derde, ontstaat daarmee onvermijdelijk een afhankelijkheidsrelatie. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor praktische én contractuele waarborgen, zodat u ook bij problemen of onenigheid nog toegang heeft tot uw data of de afgenomen dienst.

 • Exit en geschillen
  Misschien besluit u op een gegeven moment de uitbestede diensten weer ‘in huis’ te halen, of om hiervoor een oplossing van een andere partij te gaan gebruiken. In zo’n geval moet worden voorkomen dat de migratie uw bedrijfsvoering verstoort of belemmert. Wij kunnen helpen om een gedegen exit-plan op te stellen (het liefst doen wij dat al bij het sluiten van de overeenkomst), om te voorkomen dat er in de afrondende fase nog problemen ontstaan. Ook indien u op slechte voet uit elkaar gaat, kunnen wij u ondersteunen om escalatie van het conflict te voorkomen.
Neem contact met ons op
Lees meerLees minder

"ICTRecht heeft haar waarde meer dan bewezen. Snel en duidelijk in de communicatie. Helder in het advies!" 

- Air Miles

Onze juridisch adviseurs

Maak kennis met onze juridisch adviseurs. Zij staan organisaties bij met praktisch advies:

Waarom kiezen voor ICTRecht?

ICTRECHT iconen petrol 2022 RGB_Praktisch

Vakkundig: een praktijkgerichte én ervaren jurist tot uw beschikking.

ICTRECHT iconen petrol 2022 RGB_Veelzijdig

Veelzijdig: met kennis van ICT, privacy en techniek zijn onze juristen breed opgeleid en allround inzetbaar.

ICTRECHT iconen petrol 2022 RGB_Checklist

Praktisch: leesbare en praktische adviezen, zonder juridisch jargon.

Meer informatie ontvangen?

Bel ons voor meer informatie op telefoonnummer: 020 663 1941 (voor ICTRecht Groningen: 050 209 3499). Een bericht achterlaten via het formulier kan ook: een van onze juridisch adviseurs neemt dan contact met u op.

Wanneer u een aanvraag bij ons doet, volgt altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek: telefonisch, bij ons op kantoor of bij u op locatie.

Laat uw gegevens achter