Contracteren in ICT

Leer over ICT-contracten via onze nieuwe training. Van e-commerce tot Agile softwareontwikkeling, je krijgt inzicht in juridische nuances via toegankelijke webinars. Leer niet alleen algemene aandachtspunten begrijpen, maar ook specifieke aspecten zoals intellectueel eigendom, privacy en aansprakelijkheid beheren. 

Vraag informatie aan
Direct inschrijven

Informatie over de training

Deze training biedt praktische vaardigheden om contracten op te stellen en de juridische implicaties van Agile ontwikkeling te begrijpen.

Contracteren ligt aan de wortel van een groot deel van het ICT-recht. ICT-contracten kennen verschillende types, van softwarelicentie tot resellerovereenkomst en van algemene voorwaarden tot mantelcontract. Elk contract vereist algemene aandachtspunten (onder meer kwaliteit, aansprakelijkheid en intellectueel eigendom) en daarnaast specifieke aspecten. In deze training worden algemene aandachtspunten uitgewerkt en nieuwe aspecten, zoals Agile ontwikkeling van software, geïntroduceerd. Je kijkt webinars in de vorm van interviews, waarin onze experts op het gebied van ICT-contracten diverse vraagstukken bespreken

Na deze training kun je:

  • De aandachtspunten van een ICT-contract duiden in een casus
  • De belangrijkste typen ICT-contract duiden en hun verschillen benoemen
  • Een ICT-contract opzetten op hoofdlijnen
  • Rekening houden met IE- en privacyaspecten
  • Op marktconforme wijze aansprakelijkheid beperken in een overeenkomst
  • De beginselen van open source bespreken
  • Veelvoorkomende contracten (NDA, overdrachtsakte, ontwikkelovereenkomst en mantelovereenkomst) in detail behandelen
  • Agile ontwikkeling van software juridisch duiden

Invulling van de training

Vóór de praktijkmiddag kun je zelfstandig aan de hand van webinars (3 uur) de basisstof opnemen en door middel van e-learnings (5 uur) oefenen met hoe je deze kunt toepassen. Tijdens de praktijkmiddag zul je met de docent en andere deelnemers aan de slag gaan met uitdagende casussen 

Doelgroep

Professionals op hbo/wo-niveau die regelmatig met juridische kwesties te maken krijgen, zoals contract- en IT-managers, inkopers en (bedrijfs-)juristen.

Lees meerLees minder

Training in het kort

Locatie:
Utrecht

Kosten:
€ 679,- exclusief btw

Datum:
18 april 2024

Duur:
 1 dagdeel met zelfstudie vooraf

Tijd:
13:00 uur - 16:45 uur

Direct inschrijven

ICTRECHT Illustratie academy - Paars RGB

Neem gerust contact op

Heb je vragen over deze training of twijfel je of deze training op jouw leerdoelen aansluit? Wij denken graag met je mee. Vul het formulier hiernaast in om informatie aan te vragen of gebeld te worden. Wij streven ernaar jouw bericht binnen één of twee werkdagen te beantwoorden.

 

 

ICTRECHT Illustratie 2 vrouwen - Paars RGB