Aansprakelijkheid van platforms en tussenpersonen

Platforms en tussenpersonen hebben door de jaren heen grote machtsposities ingenomen. Tevens hebben zij in het recht een bijzondere positie wat betreft aansprakelijkheid naar derden. Leer in deze training onder meer de regels over aansprakelijkheid van deze partijen te vertalen naar de praktijk.

Vraag informatie aan Bekijk onze kortingsacties

Training in het kort

Locatie:
Utrecht
Kosten:
€ 225 exclusief btw
Datum:
10 januari 2023
Duur:
2 uur
Tijd:
09:30 uur – 12:00 uur
Informatie:

Een belangrijke rol binnen de ICT is weggelegd voor tussenpersonen en platforms, van internetproviders tot zoekmachines en social media. Hun aantrekkingskracht zorgt voor een grote machtspositie. Tevens hebben zij in het recht een bijzondere positie wat betreft aansprakelijkheid naar derden.

Na het volgen van deze training kun je:

  • De problematiek rond de machtspositie van tussenpersonen beschrijven 
  • De technische mogelijkheden van tussenpersonen duiden, zoals API’s en Platform-as-a-Service
  • De regels over aansprakelijkheid van tussenpersonen vertalen naar de praktijk 

Doelgroep:
Professionals op hbo/wo-niveau die regelmatig met juridische kwesties te maken krijgen, zoals contract- en IT-managers, inkopers en (bedrijfs-)juristen.

Helaas heeft u geen toegang tot deze functie omdat u de marketing cookies niet heeft geaccepteerd. Pas hier uw cookie-instellingen aan om deze training in te kopen. U kunt ook mailen naar academy@ictrecht.nl om de training te boeken.

Trainer

Martijn Michael

Martijn Michael

Senior Legal Counsel

Martijn Michael is Legal Counsel bij ICTRecht en heeft veel affiniteit met technologie. Hij houdt zich in zijn werk bezig met het opstellen en uitonderhandelen van ICT-gerelateerde contracten en het...

Meer over Martijn

Onze kortingsacties

Maak gebruik van onze speciale kortingsacties:

Collega-korting

Wil je samen met een collega deelnemen aan de training? Dan ontvang zowel jij als jouw collega 10% korting op de trainingskosten. Maak gebruik van deze korting door de code COLLEGA10 in te voeren tijdens het inschrijven. Deze korting is niet stapelbaar met andere kortingen.

ZZP'er en btw-vrijgestelde organisatie-korting

Volg je de training privé, als ZZP'er of via een btw-vrijgestelde organisatie? In dat geval kom je in aanmerking voor een korting. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Opleiding ICT-jurist
business professional

Deze training vormt een onderdeel van de opleiding ICT-jurist business professional en is ook los afneembaar.

Wilt u zich specialiseren tot ICT-jurist? Volg dan onze volledige opleiding. Daarmee doet u in één jaar juridische én technische kennis op over het ICT-vakgebied.

Een op maat gemaakt pakket van losse trainingen is ook mogelijk.

Lees meer over de opleiding ICT-jurist
FG_10.2

Neem gerust contact op

Via onderstaand formulier kunt u informatie aanvragen of aangeven dat u gebeld wilt worden door ICTRecht Academy. Wij streven ernaar uw bericht binnen één of twee werkdagen te beantwoorden.