Aansprakelijkheid van platforms en tussenpersonen

Platforms en tussenpersonen hebben door de jaren heen grote machtsposities ingenomen. Tevens hebben zij in het recht een bijzondere positie wat betreft aansprakelijkheid naar derden. Leer in deze training onder meer de regels over aansprakelijkheid van deze partijen te vertalen naar de praktijk.

Vraag informatie aan Bekijk onze kortingsacties

Training in het kort

Locatie:
Utrecht
Kosten:
€ 225 exclusief btw
Datum:
10 januari 2023
Duur:
2 uur
Tijd:
09:30 uur – 12:00 uur
Informatie:

Een belangrijke rol binnen de ICT is weggelegd voor tussenpersonen en platforms, van internetproviders tot zoekmachines en social media. Hun aantrekkingskracht zorgt voor een grote machtspositie. Tevens hebben zij in het recht een bijzondere positie wat betreft aansprakelijkheid naar derden.

Na het volgen van deze training kunt u:

  • De problematiek rond de machtspositie van tussenpersonen beschrijven 
  • De technische mogelijkheden van tussenpersonen duiden, zoals API’s en Platform-as-a-Service
  • De regels over aansprakelijkheid van tussenpersonen vertalen naar de praktijk 

Doelgroep:
Professionals op hbo/wo niveau die regelmatig met juridische kwesties te maken krijgen, zoals contract- en IT-managers, inkopers en (bedrijfs-)juristen.

Trainer

Martijn Michael

Martijn Michael

Juridisch adviseur

Martijn Michael is juridisch adviseur binnen ons team in Amsterdam met veel affiniteit voor technologie. Hij houdt zich in zijn werk bezig met het opstellen en uitonderhandelen van ICT-gerelateerde...

Meer over Martijn

Onze kortingsacties

Maak gebruik van onze speciale kortingsacties:

Collega-korting

Wilt u samen met een collega deelnemen aan de training? Dan ontvangt zowel u als uw collega 10% korting op de trainingskosten. Maak gebruik van deze korting door de code COLLEGA10 in te voeren tijdens het inschrijven. Deze korting is niet stapelbaar met andere kortingen.

ZZP'er en btw-vrijgestelde organisatie-korting

Volgt u de training privé, als ZZP'er of via een btw-vrijgestelde organisatie? In dat geval komt u in aanmerking voor een korting. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Opleiding ICT-jurist
business professional

Deze training vormt een onderdeel van de opleiding ICT-jurist business professional en is ook los afneembaar.

Wilt u zich specialiseren tot ICT-jurist? Volg dan onze volledige opleiding. Daarmee doet u in één jaar juridische én technische kennis op over het ICT-vakgebied.

Een op maat gemaakt pakket van losse trainingen is ook mogelijk.

Lees meer over de opleiding ICT-jurist
FG_10.2

Neem gerust contact op

Via onderstaand formulier kunt u informatie aanvragen of aangeven dat u gebeld wilt worden door ICTRecht Academy. Wij streven ernaar uw bericht binnen één of twee werkdagen te beantwoorden.