Auteursrecht online

De botsing tussen auteursrechten en internet is exemplarisch voor het internetrecht. In deze training leert u de beginselen van het auteursrecht te duiden en de belangrijkste excepties te benoemen én toepassen.

Vraag informatie aan Bekijk onze kortingsacties

Training in het kort

Locatie:
Utrecht
Kosten:
€ 225 exclusief btw
Datum:
25 april 2023
Duur:
2 uur
Tijd:
12:30 uur – 14:45 uur
Informatie:

De botsing tussen auteursrechten en internet is exemplarisch voor het internetrecht. Waar het auteursrecht staat voor een individueel kopieerrecht, ziet men op internet vrij kopiëren als een grondrecht. Met name op het gebied van filesharing heeft dit tot veel jurisprudentie geleid.

Na het volgen van deze training kunt u:

  • De beginselen van het auteursrecht duiden en toepassen op internetcasussen 
  • De belangrijkste excepties (citaatrecht, parodie, thuiskopie) benoemen en op hoofdlijnen toepassen
  • Hyperlink-jurisprudentie benoemen en op hoofdlijnen toepassen

Doelgroep:
Professionals op hbo/wo niveau die regelmatig met juridische kwesties te maken krijgen, zoals contract- en IT-managers, inkopers en (bedrijfs-)juristen.

Trainer

Vivianne Vermeulen

Vivianne Vermeulen

Juridisch adviseur

Vivianne Vermeulen werkt als juridisch adviseur bij ICTRecht. Zij begeleidt geschillen op het gebied van e-commerce, intellectuele eigendom en domeinnamen. Vivianne studeerde strafrecht en...

Meer over Vivianne

Onze kortingsacties

Maak gebruik van onze speciale kortingsacties:

Collega-korting

Wilt u samen met een collega deelnemen aan de training? Dan ontvangt zowel u als uw collega 10% korting op de trainingskosten. Maak gebruik van deze korting door de code COLLEGA10 in te voeren tijdens het inschrijven. Deze korting is niet stapelbaar met andere kortingen.

ZZP'er en btw-vrijgestelde organisatie-korting

Volgt u de training privé, als ZZP'er of via een btw-vrijgestelde organisatie? In dat geval komt u in aanmerking voor een korting. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Onze opleidingen 

Bent u jurist en wilt u zich (verder) specialiseren in ICT-recht of privacyrecht? Of zoekt u een opleiding tot Functionaris Gegevensbescherming? Kijk dan zeker even bij onze opleidingen. Deze starten tweemaal per jaar en bestaan uit online lesvormen, (en indien gewenst) uitgebreid met klassikale werkcolleges. Gemiddeld staan voor deze opleidingen 56 PO-punten.

Bekijk onze opleidingen
FG_10.2

Neem gerust contact op

Via onderstaand formulier kunt u informatie aanvragen of aangeven dat u gebeld wilt worden door ICTRecht Academy. Wij streven ernaar uw bericht binnen één of twee werkdagen te beantwoorden.