Themadag FG en privacywetgeving

Omgang met persoonsgegevens en privacy blijft hét speerpunt van de komende jaren. In deze training wordt de AVG op hoofdlijnen uitgewerkt. Na de theorie doorgenomen te hebben gaat u aan de slag met een casus waarmee we een directe vertaalslag maken naar de praktijk. Deze themadag wordt verzorgd door trainers uit het werkveld.

Deze themadag binnen de FG-opleiding op 6 oktober 2022 is vol! Bekijk hieronder mogelijke alternatieve trainingen. 

Vraag informatie aan Bekijk onze kortingsacties

Training in het kort (=vol)

Locatie:
Utrecht
Kosten:
€ 525 exclusief btw
Datum:
6 oktober 2022
Duur:
Hele dag
Tijd:
10:00 uur - 17:00 uur
Informatie:

Deze themadag bestaat uit de training 'Basis privacywetgeving (AVG)'. Het eerste half uur zal er een welkomstwoord en introductie plaatsvinden wegens de start van de FG-opleiding op deze dag. 

Basis privacywetgeving (AVG)
Omgang met persoonsgegevens en meer algemeen privacy blijft hét speerpunt van de komende jaren voor het bedrijfsleven, de zorg en de overheid. De FG moet dan ook een grondige kennis bezitten van dit onderwerp. In deze dagtraining wordt de AVG op hoofdlijnen uitgewerkt om zo voor u als FG het kader voor een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens te kunnen realiseren. Aan de hand van een casus wordt de opgedane theorie in de praktijk gebracht.

Na deze training kan de deelnemer:

  • De basisbegrippen en basisprincipes in privacywetgeving uitleggen en toepassen
  • Benoemen wat de verschillende (privacy)rollen in een organisatie zijn en welke rechten en plichten uit deze rollen voortvloeien
  • Toetsen op basis van welke grondslag een verwerking van persoonsgegevens plaats kan vinden
  • Benoemen welke rechten betrokkenen hebben onder de AVG
  • Beschrijven aan welke eisen de reactie op een verzoek van een betrokkene moet voldoen
  • Benoemen wat de basisbeginselen zijn bij samenwerking en gegevensuitwisseling met derden
  • Beschrijven wat de principes ‘privacy by design’ en ‘privacy by default’ inhouden
  • Aangeven met wat voor aspecten rekening gehouden moet worden bij export van persoonsgegevens buiten de EER
  • Uiteggen hoe de handhaving en toezicht op de AVG in Nederland is geregeld

Doelgroep: 
FG's, DPO's, privacy officers en iedere andere professional die (mede)verantwoordelijkheid draagt voor privacy binnen zijn/haar organisatie. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan (hbo/wo) juristen, compliance officers, data-specialisten en security/IT-managers.

Keurmerken:
Helaas heeft u geen toegang tot deze functie omdat u de marketing cookies niet heeft geaccepteerd. Pas hier uw cookie-instellingen aan om deze training in te kopen. U kunt ook mailen naar academy@ictrecht.nl om de training te boeken.

Training is vol, een alternatief?

Deze themadag binnen de FG-opleiding is vol. Op zoek naar een andere basistraining over de AVG? Op 27 september a.s. bieden wij de training AVG op hoofdlijnen aan voor juristen en advocaten.

Heb je geen juridische achtergrond? Kijk dan bij de training AVG op hoofdlijnen van 1 november a.s. 

Goed om te weten: wij bieden ook een vervolgtraining AVG-thema’s nader bekeken aan voor zowel juristen als overige business professionals. Voor beide trainingen hebben wij de pakketdeal AVG-trainingen die op de sites bij de trainingen staat vermeld. 

Trainers

Ardine Siepman

Ardine Siepman

Legal Counsel

Ardine is Legal Counsel bij ICTRecht Detachering. In deze functie adviseert zij over de juridische aspecten van IT en privacy. Daarnaast ondersteunt Ardine bedrijven met het werven en selecteren van...

Meer over Ardine

Onze kortingsacties

Maak gebruik van onze speciale kortingsacties:

Collega-korting

Wilt u samen met een collega deelnemen aan de training? Dan ontvangt zowel u als uw collega 10% korting op de trainingskosten. Maak gebruik van deze korting door de code COLLEGA10 in te voeren tijdens het inschrijven. Deze korting is niet stapelbaar met andere kortingen.

ZZP'er en btw-vrijgestelde organisatie-korting

Volgt u de training privé, als ZZP'er of via een btw-vrijgestelde organisatie? In dat geval komt u in aanmerking voor een korting. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Opleiding FG/DPO

Deze themadag vormt een onderdeel van de FG-opleiding en is ook los afneembaar.

Wilt u zich specialiseren als (aankomend) FG/DPO? Volg dan onze volledige opleiding. Daarmee doet u diepgaande kennis op over de Europese privacywetgeving (AVG) én ontvangt u direct toepasbare tips voor uw praktijk. In 4 maanden (12 trainingsdagen) stomen wij u klaar voor een positie als FG/DPO.

Een op maat gemaakt pakket van losse themadagen is ook mogelijk.

Lees meer over onze FG-opleiding
ICTRECHT Illustratie advies - Oker RGB

Neem gerust contact op

Via onderstaand formulier kunt u informatie aanvragen of aangeven dat u gebeld wilt worden door ICTRecht Academy. Wij streven ernaar uw bericht binnen één of twee werkdagen te beantwoorden.