Themadag FG en privacywetgeving

Omgang met persoonsgegevens en privacy blijft hét speerpunt van de komende jaren. In deze training wordt de AVG op hoofdlijnen uitgewerkt. Na de theorie doorgenomen te hebben gaat u aan de slag met een casus waarmee we een directe vertaalslag maken naar de praktijk. Deze themadag wordt verzorgd door trainers uit het werkveld.

Vraag informatie aan Bekijk onze kortingsactie

Training in het kort

Locatie:
Online
Kosten:
€ 520 exclusief btw
Datum:
Duur:
Hele dag
Tijd:
9:30 uur - 17:00 uur
Informatie:

Deze training is volgeboekt!

Deze themadag bestaat uit de training 'Basis privacywetgeving (AVG)'. Het eerste half uur zal er een welkomstwoord en introductie plaatsvinden wegens de start van de FG-opleiding op deze dag. 

Basis privacywetgeving (AVG)
Omgang met persoonsgegevens en meer algemeen privacy blijft hét speerpunt van de komende jaren voor het bedrijfsleven, de zorg en de overheid. De FG moet dan ook een grondige kennis bezitten van dit onderwerp. In deze dagtraining wordt de AVG op hoofdlijnen uitgewerkt om zo voor u als FG het kader voor een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens te kunnen realiseren. Aan de hand van een casus wordt de opgedane theorie in de praktijk gebracht.

Na het volgen van deze training kunt u:

  • De basisbegrippen en basisprincipes in privacywetgeving uitleggen en toepassen
  • Benoemen wat de verschillende (privacy)rollen in een organisatie zijn en welke rechten en plichten uit deze rollen voortvloeien
  • Toetsen op basis van welke grondslag een verwerking van persoonsgegevens plaats kan vinden
  • Benoemen welke rechten betrokkenen hebben onder de AVG
  • Beschrijven aan welke eisen de reactie op een verzoek van een betrokkene moet voldoen
  • Benoemen wat de basisbeginselen zijn bij samenwerking en gegevensuitwisseling met derden
  • Beschrijven wat de principes ‘privacy by design’ en ‘privacy by default’ inhouden
  • Aangeven met wat voor aspecten rekening gehouden moet worden bij export van persoonsgegevens buiten de EER
  • Uiteggen hoe de handhaving en toezicht op de AVG in Nederland is geregeld

Doelgroep: 
FG's, DPO's, privacy officers en iedere andere professional die (mede)verantwoordelijkheid draagt voor privacy binnen zijn/haar organisatie. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan (hbo/wo) juristen, compliance officers, data-specialisten en security/IT-managers.

Keurmerken:

Trainers

Carla Knoope

Carla Knoope

Juridisch adviseur

Carla Knoope werkt als juridisch adviseur bij ICTRecht en is Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E) en en Certified Information Privacy Manager (CIPM). Zij maakt deel uit van ons...

Meer over Carla
Jorden Bailey

Jorden Bailey

Juridisch adviseur

Jorden Bailey werkt als juridisch adviseur bij ICTRecht en is Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E). Binnen ICTRecht maakt Jorden onderdeel uit van het privacyteam. Hij is...

Meer over Jorden

Kortingsactie

Maak gebruik van onze speciale kortingsactie:

Collega-korting

Wilt u samen met een collega deelnemen aan de training? Dan ontvangt zowel u als uw collega 20% korting op de trainingskosten. Maak gebruik van deze korting door de code COLLEGA20 in te voeren tijdens het inschrijven. Deze korting is niet stapelbaar met andere kortingen.

Opleiding FG/DPO

Deze themadag vormt een onderdeel van de FG-opleiding en is ook los afneembaar.

Wilt u zich specialiseren als (aankomend) FG/DPO? Volg dan onze volledige opleiding. Daarmee doet u diepgaande kennis op over de Europese privacywetgeving (AVG) én ontvangt u direct toepasbare tips voor uw praktijk. In 4 maanden (12 trainingsdagen) stomen wij u klaar voor een positie als FG/DPO.

Een op maat gemaakt pakket van losse themadagen is ook mogelijk.

Lees meer over onze FG-opleiding
Academy goud@2x

Neem gerust contact op

Via onderstaand formulier kunt u informatie aanvragen of aangeven dat u gebeld wilt worden door ICTRecht Academy. Wij streven ernaar uw bericht binnen één of twee werkdagen te beantwoorden.