Deze themadag beslaat twee dagen. Deel II bestaat uit de trainingen 'Onderhandelen' en 'Controle naleving verwerkersovereenkomst'. Om aan deel II te mogen deelnemen, dient deel I gevolgd te zijn.
Onderhandelen
Een FG zal vaker moeten onderhandelen dan hij/zij in eerste instantie wellicht denkt. Sommige FG’s zullen betrokken zijn bij het onderhandelen over verwerkersovereenkomsten. Maar ook bij diverse dagelijkse werkzaamheden zal de FG met medewerkers, managers en andere stakeholders moeten onderhandelen om zijn/haar doelen te bereiken, zoals het doorvoeren van wijzigingen binnen de manier van werken in de organisatie.
Tijdens deze training worden de beginselen uit de Harvard onderhandelmethode toegelicht. Vervolgens worden de beginselen via een casus in de praktijk gebracht, waarbij de verwerkersovereenkomst als uitgangspunt wordt genomen.
Na het volgen van deze training weet u:
- Wat de belangrijkste verschillen zijn tussen positioneel en principieel onderhandelen
- Wat de kernpunten van principieel onderhandelen zijn en wat deze inhouden
- Wat veelgemaakte valkuilen zijn bij onderhandelen
- Welke manieren er zijn om met een lastige wederpartij om te gaan
Na het volgen van deze training kunt u:
- Onderhandelen ten behoeve van de verwerker of verantwoordelijke, de deelnemer is bekend met de belangen van beide partijen en kan beide kanten beargumenteren
Controle naleving verwerkersovereenkomst
De AVG verplicht verwerkingsverantwoordelijken om toezicht te houden op hun verwerkers. De eerste stap om aan deze verplichting vorm te geven, is het sluiten van een verwerkersovereenkomst, waarin afspraken worden gemaakt en vastgelegd. Maar daarmee is nog niet gezegd dat de verwerkers deze afspraken ook daadwerkelijk nakomen.
In deze training wordt ingegaan op de verplichtingen die verantwoordelijken en verwerkers op dit gebied hebben en hoe daar in de praktijk vorm aan kan worden gegeven.
Na het volgen van deze training weet u:
- Welke verplichtingen verwerkingsverantwoordelijken hebben ten aanzien van de controle op verwerkers
- Welke verplichtingen verwerkers hebben met betrekking tot controles van hun opdrachtgevers
- Welke manieren er (op hoofdlijnen) zijn om de controles in de praktijk uit te voeren
- Wat een assurance-rapport is
Na het volgen van deze training kunt u:
- Een template opstellen waarmee controles kunnen worden uitgevoerd en gedocumenteerd
- Zich op basis van een assurance-rapport een beeld vormen van de mate waarin passende privacywaarborgen zijn geïmplementeerd
Klik hier voor mee informatie over de themadag verantwoordelijke en verwerker deel I.
Doelgroep:
FG's, DPO's, privacy officers en iedere andere professional die (mede)verantwoordelijkheid draagt voor privacy binnen zijn/haar organisatie. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan (hbo/wo) juristen, compliance officers, data-specialisten en security/IT-managers.