Themadag
verantwoordelijke en verwerker deel II

Een FG zal vaker moeten onderhandelen dan hij/zij in eerste instantie wellicht denkt. Zo zullen sommige FG’s betrokken zijn bij het onderhandelen over verwerkersovereenkomsten. Leer in deze training onderhandelen ten behoeve van verschillende partijen. Daarnaast wordt er ingegaan op het uitoefenen van controle op de afspraken die in de verwerkersovereenkomst zijn vastgelegd. Deze themadag wordt verzorgd door trainers uit het werkveld.

Vraag informatie aan Bekijk onze kortingsactie

Training in het kort

Locatie:
Amsterdam indien mogelijk, anders online
Kosten:
€ 520 exclusief btw
Datum:
22 april 2021
Duur:
Hele dag
Tijd:
09:45 uur - 17:00 uur
Informatie:

Deze themadag beslaat twee dagen. Deel II bestaat uit de trainingen 'Onderhandelen' en 'Controle naleving verwerkersovereenkomst'. Om aan deel II te mogen deelnemen, dient deel I gevolgd te zijn. 

Onderhandelen
Een FG zal vaker moeten onderhandelen dan hij/zij in eerste instantie wellicht denkt. Sommige FG’s zullen betrokken zijn bij het onderhandelen over verwerkersovereenkomsten. Maar ook bij diverse dagelijkse werkzaamheden zal de FG met medewerkers, managers en andere stakeholders moeten onderhandelen om zijn/haar doelen te bereiken, zoals het doorvoeren van wijzigingen binnen de manier van werken in de organisatie.

Tijdens deze training worden de beginselen uit de Harvard onderhandelmethode toegelicht. Vervolgens worden de beginselen via een casus in de praktijk gebracht, waarbij de verwerkersovereenkomst als uitgangspunt wordt genomen.

Na het volgen van deze training weet u:

 • Wat de belangrijkste verschillen zijn tussen positioneel en principieel onderhandelen
 • Wat de kernpunten van principieel onderhandelen zijn en wat deze inhouden
 • Wat veelgemaakte valkuilen zijn bij onderhandelen
 • Welke manieren er zijn om met een lastige wederpartij om te gaan

Na het volgen van deze training kunt u:

 • Onderhandelen ten behoeve van de verwerker of verantwoordelijke, de deelnemer is bekend met de belangen van beide partijen en kan beide kanten beargumenteren

Controle naleving verwerkersovereenkomst
De AVG verplicht verwerkingsverantwoordelijken om toezicht te houden op hun verwerkers. De eerste stap om aan deze verplichting vorm te geven, is het sluiten van een verwerkersovereenkomst, waarin afspraken worden gemaakt en vastgelegd. Maar daarmee is nog niet gezegd dat de verwerkers deze afspraken ook daadwerkelijk nakomen.

In deze training wordt ingegaan op de verplichtingen die verantwoordelijken en verwerkers op dit gebied hebben en hoe daar in de praktijk vorm aan kan worden gegeven.

Na het volgen van deze training weet u:

 • Welke verplichtingen verwerkingsverantwoordelijken hebben ten aanzien van de controle op verwerkers
 • Welke verplichtingen verwerkers hebben met betrekking tot controles van hun opdrachtgevers
 • Welke manieren er (op hoofdlijnen) zijn om de controles in de praktijk uit te voeren
 • Wat een assurance-rapport is

Na het volgen van deze training kunt u:

 • Een template opstellen waarmee controles kunnen worden uitgevoerd en gedocumenteerd
 • Zich op basis van een assurance-rapport een beeld vormen van de mate waarin passende privacywaarborgen zijn geïmplementeerd

Klik hier voor mee informatie over de themadag verantwoordelijke en verwerker deel I.

Doelgroep: 
FG's, DPO's, privacy officers en iedere andere professional die (mede)verantwoordelijkheid draagt voor privacy binnen zijn/haar organisatie. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan (hbo/wo) juristen, compliance officers, data-specialisten en security/IT-managers.

Keurmerken:

Trainers

Arnoud Engelfriet

Arnoud Engelfriet

Algemeen directeur / Opleidingsdirecteur

Arnoud Engelfriet is algemeen directeur en opleidingsdirecteur bij ICTRecht. In 2008 maakte Arnoud de overstap naar ICTRecht. Hij is gespecialiseerd in internetrecht waar hij zich al sinds 1993 mee...

Meer over Arnoud
Dimmen Smolders

Dimmen Smolders

Juridisch adviseur

Dimmen Smolders werkt als juridisch adviseur bij ICTRecht. Hij maakt onderdeel uit van het privacyteam en adviseert opdrachtgevers over alle aspecten van privacy. Dimmen is Certified Information...

Meer over Dimmen

Kortingsactie

Maak gebruik van onze speciale kortingsactie:

Collega-korting

Wilt u samen met een collega deelnemen aan de training? Dan ontvangt zowel u als uw collega 20% korting op de trainingskosten. Maak gebruik van deze korting door de code COLLEGA20 in te voeren tijdens het inschrijven. Deze korting is niet stapelbaar met andere kortingen.

Opleiding FG/DPO

Deze themadag vormt een onderdeel van de FG-opleiding en is ook los afneembaar.

Wilt u zich specialiseren als (aankomend) FG/DPO? Volg dan onze volledige opleiding. Daarmee doet u diepgaande kennis op over de Europese privacywetgeving (AVG) én ontvangt u direct toepasbare tips voor uw praktijk. In 4 maanden (12 trainingsdagen) stomen wij u klaar voor een positie als FG/DPO.

Een op maat gemaakt pakket van losse themadagen is ook mogelijk.

Lees meer over onze FG-opleiding
Academy goud@2x

Neem gerust contact op

Via onderstaand formulier kunt u informatie aanvragen of aangeven dat u gebeld wilt worden door ICTRecht Academy. Wij streven ernaar uw bericht binnen één of twee werkdagen te beantwoorden.