ICT-security

Een ICT-jurist dient zich bewust te zijn van de impact van een malware besmetting en onveilig online gedrag. In deze training nemen onze security experts u mee in de wereld van informatiebeveiliging. Ook gaat u zelf aan de slag met een hackgame.

Vraag informatie aan Bekijk onze kortingsacties

Training in het kort

Locatie:
Utrecht
Kosten:
€ 679 exclusief btw
Datum:
9 mei 2023
Duur:
Hele dag
Tijd:
09:30 uur – 17:00 uur
Informatie:

De hoeveelheid en gevoeligheid van de gegevens die via internet en ICT worden verwerkt, neemt iedere dag toe. Met het belang en de waarde van de gegevens, stijgen ook de prikkels voor onrechtmatige toegang. Computerinbraken en datadiefstal zijn aan de orde van de dag. Om deze risico’s in te dammen, eisen steeds meer wetten dat daadwerkelijk een adequate of ‘passende’ beveiliging wordt geïmplementeerd. Voor een ICT-jurist is kennis van de basisbeginselen van informatiebeveiliging dan ook van groot belang.

Een ICT-jurist dient zich bewust te zijn van de impact van een malware besmetting en onveilig online gedrag. Tijdens deze training komen zowel een ervaren informatiebeveiligingsspecialist als een hacker aan het woord die vertellen over hun ervaringen en werkzaamheden in het werkveld. Daarnaast ga je in een hackgame zelf proberen om als hacker toegang te krijgen tot informatie. 

Na het volgen van deze training kun je:

  • Uitleggen om welke drie kernonderdelen informatiebeveiliging draait en waarom 
  • Diverse beveiligingsstandaarden benoemen en onderling plaatsen
  • Technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen benoemen voor belangrijke risico’s
  • Inschatten wat de risico’s en impact zijn van onveilig online gedrag en hacking 

Doelgroep:
Professionals op hbo/wo-niveau die regelmatig met juridische kwesties te maken krijgen, zoals contract- en IT-managers, inkopers en (bedrijfs-)juristen.

Helaas heeft u geen toegang tot deze functie omdat u de marketing cookies niet heeft geaccepteerd. Pas hier uw cookie-instellingen aan om deze training in te kopen. U kunt ook mailen naar academy@ictrecht.nl om de training te boeken.

Trainer

Kors Monster

Kors Monster

Business Unit Director Security

Kors Monster is Business Unit Director Security. Kors stuurt de securitytak inhoudelijk aan, is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diensten en producten en is het aanspreekpunt voor...

Meer over Kors

Onze kortingsacties

Maak gebruik van onze speciale kortingsacties:

Collega-korting

Wil je samen met een collega deelnemen aan de training? Dan ontvang zowel jij als jouw collega 10% korting op de trainingskosten. Maak gebruik van deze korting door de code COLLEGA10 in te voeren tijdens het inschrijven. Deze korting is niet stapelbaar met andere kortingen.

ZZP'er en btw-vrijgestelde organisatie-korting

Volg je de training privé, als ZZP'er of via een btw-vrijgestelde organisatie? In dat geval kom je in aanmerking voor een korting. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Onze opleidingen 

Bent u jurist en wilt u zich (verder) specialiseren in ICT-recht of privacyrecht? Of zoekt u een opleiding tot Functionaris Gegevensbescherming? Kijk dan zeker even bij onze opleidingen. Deze starten tweemaal per jaar en bestaan uit online lesvormen, (en indien gewenst) uitgebreid met klassikale werkcolleges. Gemiddeld staan voor deze opleidingen 56 PO-punten.

Bekijk onze opleidingen
FG_10.2

Neem gerust contact op

Via onderstaand formulier kunt u informatie aanvragen of aangeven dat u gebeld wilt worden door ICTRecht Academy. Wij streven ernaar uw bericht binnen één of twee werkdagen te beantwoorden.