Internationaal contracteren in ICT

Grensoverschrijdende dienstverlening brengt uitdagingen met zich mee bij het opstellen van het contract. Wat zijn de aandachtspunten en risico’s? In deze training leert u van onze experts alles over internationaal contracten in de ICT.

Vraag informatie aan Bekijk onze kortingsacties

Training in het kort

Locatie:
Utrecht
Kosten:
€ 225 exclusief btw
Datum:
25 april 2023
Duur:
2 uur
Tijd:
09:30 uur – 12:00 uur
Informatie:

Veel ICT-contracten kennen een internationaal component. ICT-dienstverlening is nu eenmaal niet aan landsgrenzen gebonden. Die grensoverschrijdende dienstverlening brengt ook uitdagingen met zich mee bij het opstellen van het contract. Wat zijn de aandachtspunten en risico’s?

Na het volgen van deze training kunt u:

  • Uitleggen wat de belangrijkste consequenties zijn van een bepaalde rechts- en forumkeuze
  • Veelvoorkomende Angelsaksische contractsbepalingen (‘boilerplate clausules’) herkennen in een ICT-contract
  • Uitleggen welke specifieke aandachtspunten en risico’s dergelijke contractsbepalingen met zich meebrengen ten opzichte van een ICT-contract onder continentaal recht
  • Indien gewenst een alternatieve contractsbepaling voorstellen om tot een werkbaar compromis te komen
Doelgroep:

Professionals op hbo/wo niveau die regelmatig met juridische kwesties te maken krijgen, zoals contract- en IT-managers, inkopers en (bedrijfs-)juristen.

Trainer

Bram de Vos

Bram de Vos

Juridisch adviseur

Bram de Vos werkt als juridisch adviseur bij ICTRecht en is gespecialiseerd in juridische vragen rondom cloud computing en softwarelicenties. Bram houdt zich bezig met het opstellen en...

Meer over Bram

Onze kortingsacties

Maak gebruik van onze speciale kortingsacties:

Collega-korting

Wilt u samen met een collega deelnemen aan de training? Dan ontvangt zowel u als uw collega 20% korting op de trainingskosten. Maak gebruik van deze korting door de code COLLEGA20 in te voeren tijdens het inschrijven. Deze korting is niet stapelbaar met andere kortingen.

ZZP'er en btw-vrijgestelde organisatie-korting

Volgt u de training privé, als ZZP'er of via een btw-vrijgestelde organisatie? In dat geval komt u in aanmerking voor een korting. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Opleiding ICT-jurist
business professional

Deze training vormt een onderdeel van de opleiding ICT-jurist business professional en is ook los afneembaar.

Wilt u zich specialiseren tot ICT-jurist? Volg dan onze volledige opleiding. Daarmee doet u in één jaar juridische én technische kennis op over het ICT-vakgebied.

Een op maat gemaakt pakket van losse trainingen is ook mogelijk.

Lees meer over de opleiding ICT-jurist
FG_10.2

Neem gerust contact op

Via onderstaand formulier kunt u informatie aanvragen of aangeven dat u gebeld wilt worden door ICTRecht Academy. Wij streven ernaar uw bericht binnen één of twee werkdagen te beantwoorden.