MDR gratis video podcast

Tijdens deze gratis video podcast staat de nieuwe wetgeving over medische hulpmiddelen (MDR) centraal. De impact van de MDR op medische software is groot. We bespreken de regels waaraan u als zorginstelling moet voldoen als u zelf medische hulpmiddelen op de markt gaat brengen en welke afspraken u moet maken met uw leveranciers. Daarnaast vertalen we de wet- en regelgeving naar de praktijk. Schrijf u in en ontvang de video podcast direct in uw mailbox!

Ga naar het inschrijfformulier

Webinar in het kort

Kosten:
€ 0 exclusief btw
Duur:
1 uur
Informatie:

Medische software is op dit moment een vast onderdeel van de dagelijkse zorgpraktijk. De nieuwe Europese Verordening, de Medical Device Regulation (MDR), scherpt de regels aan voor alle marktdeelnemers voor het leveren en het gebruik van medische hulpmiddelen. Hierdoor gaat er voor onder andere software veel veranderen. Bent u benieuwd aan welke verplichtingen u moet voldoen bij het op de markt brengen van medische software of het gebruik van medische software?  

Tijdens de video podcast geven wij u een overzicht van de verschillende rollen die in de MDR worden gedefinieerd: de fabrikant, distributeur, importeur en zorginstelling, wij gaan in op de regels die voor elke partij die één van de rollen aanneemt, gelden. U zult zien, u kunt zich zomaar kwalificeren als fabrikant. Om verrassingen te voorkomen, wordt besproken welke specifieke handvatten de MDR hiervoor geeft.

Dan vertalen wij de MDR naar uw praktijk, en de (periodieke) controles die u in uw organisatie moet implementeren. Mogelijke overlap met het voldoen aan andere wetgeving zullen we aanstippen. Na het volgen van onze video podcast kunt u gericht aan de slag met de implementatie van de MDR.

Doelgroep: 
Zorginstellingen

Helaas heeft u geen toegang tot deze functie omdat u de marketing cookies niet heeft geaccepteerd. Pas hier uw cookie-instellingen aan om deze training in te kopen. U kunt ook mailen naar academy@ictrecht.nl om de training te boeken.

Trainers

Itte Overing

Itte Overing

Legal Consultant

Itte Overing werkt als Legal Consultant bij ICTRecht. Itte adviseert clouddienstverleners, hun toeleveranciers en afnemers over de juridische aspecten van cloud computing. Zij heeft zich hierbij...

Meer over Itte
Tessa van Schijndel

Tessa van Schijndel

Legal Consultant

Tessa van Schijndel werkt als Legal Consultant binnen het cloudteam. In deze functie adviseert zij clouddienstverleners, hun toeleveranciers en afnemers over de juridische aspecten van...

Meer over Tessa

Interesse? Schrijf u nu in! 

Via het inschrijfformulier kunt u zich inschrijven voor de video podcast. Vervolgens krijgt u de video podcast direct via e-mail toegestuurd (let op, de e-mail kan in uw ongewenste map terecht komen).

Inschrijfformulier