MDR gratis videopodcast

Tijdens deze gratis videopodcast staat de nieuwe wetgeving over medische hulpmiddelen (MDR) centraal. De impact van de MDR op medische software is groot. We bespreken de regels waaraan je als zorginstelling moet voldoen als je zelf medische hulpmiddelen op de markt gaat brengen en welke afspraken je moet maken met jouw leveranciers. Daarnaast vertalen we de wet- en regelgeving naar de praktijk. Schrijf je in en ontvang de videopodcast direct in je mailbox!

Ga naar het inschrijfformulier

Webinar in het kort

Kosten:
€ 0 exclusief btw
Duur:
1 uur
Informatie:

Medische software is op dit moment een vast onderdeel van de dagelijkse zorgpraktijk. De nieuwe Europese Verordening, de Medical Device Regulation (MDR), scherpt de regels aan voor alle marktdeelnemers voor het leveren en het gebruik van medische hulpmiddelen. Hierdoor gaat er voor onder andere software veel veranderen. Ben je benieuwd aan welke verplichtingen u moet voldoen bij het op de markt brengen van medische software of het gebruik van medische software?  

Tijdens de video podcast geven wij je een overzicht van de verschillende rollen die in de MDR worden gedefinieerd: de fabrikant, distributeur, importeur en zorginstelling, wij gaan in op de regels die voor elke partij die één van de rollen aanneemt, gelden. Je zult zien, je kunt je zomaar kwalificeren als fabrikant. Om verrassingen te voorkomen, wordt besproken welke specifieke handvatten de MDR hiervoor geeft.

Dan vertalen wij de MDR naar jouw praktijk, en de (periodieke) controles die je in jouw organisatie moet implementeren. Mogelijke overlap met het voldoen aan andere wetgeving zullen we aanstippen. Na het volgen van onze video podcast kun je gericht aan de slag met de implementatie van de MDR.

Doelgroep: 
Zorginstellingen

Trainers

Itte Overing

Itte Overing

Program Manager Zorg

Vanuit haar rol als Program Manager Zorg is Itte binnen ICTRecht verantwoordelijk voor alle diensten die wij aanbieden aan onze klanten in de zorg. Itte heeft een ruime ervaring binnen de zorg....

Meer over Itte
Tessa van Schijndel

Tessa van Schijndel

Program Manager Zorg

In haar rol als Program Manager Zorg (ICT-dienstverleners) is Tessa binnen ICTRecht verantwoordelijk voor het volledige dienstenaanbod gericht op ICT-dienstverleners in de zorg. Door nauwe...

Meer over Tessa

Interesse? Schrijf je nu in! 

Via het inschrijfformulier kunt u zich inschrijven. Vervolgens krijgt je de videopodcast direct via e-mail toegestuurd (let op, de e-mail kan in je ongewenste map terecht komen).

Inschrijfformulier