Blockchain advies

Blockchaintechnologie is bezig met een flinke opmars. Bedrijven, overheden en start-ups onderzoeken de mogelijkheden rondom blockchain en starten steeds vaker (succesvolle) blockchainprojecten. Heeft uw organisatie juridische ondersteuning nodig bij blockchainprojecten? De adviseurs van ICTRecht staan voor u klaar.

Vraag informatie aan Ontmoet onze experts

Juridische ondersteuning bij blockchainprojecten

Wilt u een blockchainproject starten, heeft u juridische ondersteuning nodig bij het opzetten van een ICO of wilt u zeker weten dat u alle benodigde contracten heeft voor uw blockchainonderneming? De adviseurs van ICTRecht staan voor u klaar.

docs-big

Aandachtspunten bij blockchain

Wat zijn de juridische aandachtspunten bij blockchainprojecten? Wel delen graag onze kennis met u. 

Advisering ICO’s

Blockchainprojecten worden voornamelijk gefinancierd door middel van een ICO. Je geeft een cryptomunt uit en haalt zo geld binnen om je project vorm te kunnen geven. In een handomdraai kan je je eigen cryptomunt uitgeven, maar hierachter schuilen vaak juridische vragen die eerst beantwoord moeten worden. Val ik onder bepaalde wetgeving en moet ik daarom bepaalde juridische regels in acht houden bij het uitbrengen van mijn cryptomunt?

Fiscale aspecten bij cryptohandel

Als exchange of ander bedrijf gericht op cryptohandel zal je te maken krijgen met fiscale wetgeving. Hoe gaat de Belastingdienst om met het minen en handelen in cryptovaluta? En wat zijn de fiscale gevolgen als je diensten verleent of goederen verkoopt en hiervoor cryptocurrencies ontvangt in plaats van fiat geld of als je loon uitbetaald wordt in cryptocurrencies? Deze en andere juridische vragen kunnen wij voor je beantwoorden.

Opstellen contracten

Voor ondernemingen gericht op de crypto/blockchainwereld is niet alleen ‘blockchainrecht’ belangrijk, maar zal er ook nagedacht moeten worden over onder meer het opstellen van algemene voorwaarden specifiek gericht op de dienst, arbeidscontracten, SLA’s en contracten met toeleveranciers. Wij denken mee en kunnen helpen bij het opstellen en onderhandelen in dergelijke contracten.

Start-ups

Ben je een start-up begonnen en actief op het gebied van blockchain? Wil je een exchange beginnen of heb je een blockchaintoepassing bedacht? Als start-up is het belangrijk om te weten welke bedrijfsvorm verstandig is, wanneer content gescrapet of hergebruikt mag worden, hoe je je aansprakelijkheid moet regelen en welke contracten je allemaal nodig zal hebben.

Lees meerLees minder

Voordelen van ICTRecht

advies
Vakkundig: u lift mee op onze jarenlange ervaring in ICT, privacy en recht
keten
Veelzijdig: onze juridisch adviseurs zijn breed opgeleid en allround inzetbaar
controle
Praktisch: leesbare en praktische adviezen zonder juridisch jargon

Meer informatie ontvangen?

Bel ons voor meer informatie op telefoonnummer: 020 663 1941 (voor ICTRecht Groningen: 050 209 3499). Een bericht achterlaten via het formulier kan ook: een van onze juridisch adviseurs neemt dan contact met u op.

Wanneer u een aanvraag bij ons doet, volgt altijd eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek: telefonisch, bij ons op kantoor of bij u op locatie.

Laat uw gegevens achter